Derbide F.Bahçe farkı!

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Spor Toto play-off çeyrek final ilk maçında Fenerbahçe, Beşiktaş'ı 30 sayı farkla, 92-62 yenerek seride 1-0 öne geçti.

NTV Spor 16.04.2015 - 19:51
Derbide F.Bahçe farkı!

İki galibiyete ulaşacak takımın yarı finale yükseleceği seride ikinci maç, 18 Nisan Cumartesi günü Beşiktaş İntegral Arena'da oynanacak.

Karşılıklı üçer sayılık basketlerle başlayan mücadelenin ilk dakikalarında Zellous ve Hollingsworth'le skor üreten Fenerbahçe, 4. dakikayı 9-3 önde geçti. İlerleyen bölümde özellikle yabancı oyuncularıyla sayılar bulan Beşiktaş'ın aradaki farkı kapatmasına izin vermeyen sarı-lacivertliler, ilk periyodu 18-12 önde tamamladı.

İkinci periyoda daha iyi başlayan taraf olan Fenerbahçe, özellikle Charles'ın sayılarıyla 13. dakika içinde farkı çift hanelere çıkardı: 25-14. Karşılıklı sayılarla devam eden mücadelede pota altından Charles, üç sayı çizgisinin gerisinden de Bojovic ve Tuğba Palazoğlu'yla skor üreten sarı-lacivertliler, soyunma odasına 42-28 önde girdi.

Üçüncü periyoda Kulichova ve Eldebrink'in basketleriyle başlayan ve farkı 8 sayıya kadar indiren Beşiktaş'a 12-2'lik seriyle karşılık veren Fenerbahçe, 26. dakika içinde farkı 18 sayıya (54-36) kadar çıkardı. Çeyreğin ilerleyen bölümlerinde Kulichova ve Begüm Dalgalar'la skor üreten Beşiktaş'ın farkı kapatmasına izin vermeyen ve 28. dakika içinde farkı 21 sayıya (63-42) kadar çıkaran sarı-lacivertliler, son periyoda 63-44 önde girdi.

Son periyodun büyük bölümünde daha çok genç oyuncularıyla mücadele eden ve farkı daha da açan Fenerbahçe, sahadan 30 sayı farkla, 92-62 galip ayrıldı. 

İKİ TAKIM YÖNETİCİLERİ AYRI YERLERDE OTURDU
Mücadeleyi iki takım yöneticileri ayrı ayrı yerlerde oturarak izledi.

Karşılaşmanın başlamasına kısa bir süre kala salona gelen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın yanı sıra sarı-lacivertli kulübün genel sekreteri ve basın sözcüsü Mahmut Uslu ile asbaşkan İsfendiyar Zülfikari ve yönetim kurulu üyesi Ünal Uzun, maçı protokol tribününden takip etti.

Beşiktaş Kulübü Basketbol Şubesinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özköse ile siyah-beyazlı kulübün basketbol genel direktörü Yiğiter Uluğ ise bencin yan tarafında bulunan bölümde oturarak mücadeleyi buradan izledi.

İki takım yöneticilerinin mücadele öncesi bir araya gelmemesi de dikkati çekerken, konuyla ilgili AA muhabirine açıklamada bulunan Uluğ, kendilerine protokol tribününde yer verilmediği için mücadeleyi bencin yan tarafından izlemek zorunda kaldıklarını söyledi.

Uluğ, "Fenerbahçe yönetiminin maçı takip ettiği bölüm, protokol tribünü değil de yönetim kurulu tribünü diye geçiyormuş. Bize oradan yer verilmedi. Biz, misafirlerimizi nerede ağırlayacağımızı çok iyi biliyoruz. Kendileri bilir" ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE: 92 - BEŞİKTAŞ: 62
Salon:
Ülker Sports Arena Metro Enerji
Hakemler: Mehmet Keseratar, Semih Vural, Orkun Yurtdaş
Fenerbahçe: Birsel Vardarlı Demirmen 3, Bibrzycka 3, Zellous 13, Hollingsworth 18, Charles 11, Tuğçe Canıtez 8, Bojovic 13, Tuğba Palazoğlu 11, Cansu Köksal 10, Olcay Çakır 2, Hülya Çoklar
Beşiktaş: Eldebrink 7, Esra Erden Atacan 3, Gülşah Akkaya 6, Hooper 15, Kulichova 8, Morrison 15, Begüm Dalgalar 5, Sevgi Uzun, Zeynep Melike Canbaz 3

1. Periyot: 18-12
Devre: 42-28
3. Periyot: 63-44

Sayfa Yükleniyor...