Efes, Boğa'yı elinden kaçırdı!

Yazık oldu... Anadolu Efes çok büyük bölümünde sezonun en iyi oyununu oynadığı, unutulmayacak galibiyetlerden birine çok yaklaştığı ve farkı 17 sayıya kadar çıkardığı maçta Real Madrid'e 90-85 mağlup olarak seride 2-0 geri düştü.

NTV Spor 17.04.2015 - 22:02
Efes, Boğa'yı elinden kaçırdı!

Turkish Airlnes Euroleague Play-Off çeyrek final serisinde Anadolu Efes, Real Madrid'e konuk oldu. Kritik mücadelenin büyük bölümünü önde götürdüğü maçta üstünlüğü son dakikalarda rakibine kaptıran Efes parkeden 90-85 mağlup ayrıldı. Real Madrid'in 2-0 öne geçtiği seri İstanbul'a taşındı. 

Madrid'deki karşılaşma ev sahibi takım adına iyi başladı. Hücumda isabet bulmakta zorlanan Anadolu Efes, savunmada da Rudy Fernandez'i durdurmakta güçlük çekti. Çeyrek ortasında skora ortak olma adına hamle yapan temsilcimizin bu hareketliliği kısa sürünce Real Madrid ilk periyodu 22-16 önde kapattı.

İkinci çeyreğin başında Anadolu Efes ayağa kalktı. Agresif savunmaların yapıldığı dakikalarda ribauntlarda güçlü rakibine karşı büyük üstünlük kuran lacivert-beyazlı temsilcimiz önce Real'i yakaladı sonra da üstünlüğü ele geçirdi. Krstic ve Heurtel'i direksiyona geçtiği dakikalarda yakaladığı momentumu her iki potada da sürdüren Efes devreyi de 45-37 önde geçti.

Üçüncü çeyreğin başlamasıyla Real Madrid'in baskısı bekleniyordu ancak Anadolu Efes oyununa kaldığı yerden devam etti. İkili oyunlara karşı bir türlü çözüm üretemeyen Real'e karşı Cedi, Krstic ve Heurtel ile sayılar bulan temsilcimiz farkı çift hanelerde tuttu. Çeyrek sonunda skora ortak olma adına hamle yapan Real Madrid, seyircisini de oyuna dahil etti ve kritik dakikalarda 12-0'lık bir seri yakaladı. Dış atışlarla farkı bir erirken son on dakika Anadolu Efes 66-63 önde girdi.

HEURTEL TARİHE GEÇTİ
Dördüncü periyodun hemen başında üst üste 3 top kaybı yapan Anadolu Efes'in boş dönüşlerini fırsat bilen İspanyol devi, maça ortak oldu. Havaya girmeye hazırlanan Real'a karşı tam zamanında karşılık veren Efes pota altından Krstic işlemeye devam etti. Play-off serilerinde bir maçta en çok asist yapan oyuncu unvanını eline geçiren Thomas Heurtel, hücumdaki tercihleriyle temsilcimizin kritik dakikaları önde geçmesini sağladı. Mücadelede son anlar nefes keserken bitime 50 saniye kala Felipe Reyes'in üçlüğü Real'i 83-82 öne geçirdi. Cevap verme adına hücumda yerini alan Perperoglu top kaybı yapınca büyük bölümünü önde götürdüğümüz karşılaşmayı adeta altın tepside Real Madrid'e sunduk. Taktik faullerden doğan atışları sayıya çeviren Sergio Rodriquez maçın skorunu tayin etti: 90-85.

Bu sonucun ardından Real Madrid ev sahibi avantajını kaptırmayarak seriyi 2-0'a taşıdı. Eşlemenin üçüncü randevusu 21 Nisan Salı günü Abdi İpekçi Arena'da oynanacak.

Real Madrid'de Sergio Llull 18, Rudy Fernandez 15, Rivers 14 sayıyla oynarken Efes'te Krstic 23, Heurtel 16 sayı 15 asist üretti.  

Salon: Barclaycard Center
Hakemler: Fernando Rocha (Portekiz), Jakub Zamojski (Polonya), Matej Boltauzer (Slovenya)

Real Madrid: Rivers 14, Fernandez 15, Reyes 6, Ayon 8, Llull 18, Carroll 6, Nocioni 10, Slaughter 2, Rodriguez 11, Bourousis, Maciulis 
Anadolu Efes: Perperoglou 11, Draper 5, Lasme 2, Janning 3, Bjelica 2, Cedi Osman 12, Krstic 23, Saric 11, Heurtel 16, Birkan Batuk, Doğuş Balbay

1. Periyot: 22-16
Devre: 37-45
3. Periyot: 63-66
Beş faulle çıkan: 39.39 Draper (Anadolu Efes)

 

Sayfa Yükleniyor...