Karatede iki altın madalya!

Uluslararası Golden Belt Karate Turnuvası'nda mücadele eden milli sporcularımızdan Burak Uygur ve Erman Eltemur, altın madalya kazandı.

NTV Spor 20.04.2015 - 15:07
Karatede iki altın madalya!

Sırbistan'ın Cacak kentinde bu sene 44'üncüsü düzenlenen Uluslararası Golden Belt Karate Turnuvası'nda Türkiye, ümit, genç, 21 yaş altı ve büyükler kategorilerinde 5 sporcuyla tatamiye çıktı.

Antrenörlüğünü Yavuz Karamollaoğlu'nun yaptığı büyükler kategorisi milli takımında, Uğur Aktaş, Ziya Yaşar, Aykut Usta Burak Uygur ve Erman Eltemur yer aldı.

Büyükler 67 kiloda Avrupa ikincisi unvanıyla tatamiye çıkan Burak Uygur, ilk turda Makedon rakibini 4-0, ikinci turda Bosnalı rakibini 2-0, üçüncü turda da Avusturyalı rakibini 5-0 yenerek grup finaline yükseldi. Sırp rakibini 2-0 ile geçerek adını finale yazdıran milli sporcu, altın madalya mücadelesinde karşılaştığı Bosnalı rakibini 1-0 mağlup ederek kürsünün zirvesine çıktı.

75 kiloda tatamiye çıkan Erman Eltemur ise sırasıyla Bosnalı rakibini 2-0, Hırvat rakibini 4-0, Fransız rakibini de 7-1 yenerek finale kaldı. Finalde Hırvat rakibini 1-0'lık sonuçla geçen Eltemur, altın madalyaya ulaştı.

Sayfa Yükleniyor...