Moshoeu yaşam savaşını kaybetti!

Gençlerbirliği, Kocaelispor, Fenerbahçe ve Bursaspor formaları giyen John Leshiba Moshoeu kanserle savaşını kaybetti. 49 yaşındaki eski oyuncu uzun süre mücadele ettiği hastalıktan kurtulamadı ve yaşamını yitirdi.

NTV Spor 21.04.2015 - 16:39
Moshoeu yaşam savaşını kaybetti!

1993-94'te Gençlerbirliği'ne gelerek Türkiye macerası başlayan Moshoeu, daha sonra Kocaelispor, Fenerbahçe ve Bursaspor formaları giydi. Geçtiğimiz aylarda hastaneye kaldırılan ve kanser tedavisinin ardından taburcu edilen 49 yaşındaki Moshoe'nin ölüm haberini menajeri verdi.

2003 sezon sonunda Bursaspor'dan ülkesinin Kaiser Chiefs takımına transfer olan Moshoeu, Güney Afrika Milli Takımı'nın formasını da 73 kez giydi ve 8 gol attı.

"FUTBOLCULUĞU VE KİŞİLİĞİ İLE ÖRNEKTİ"
Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Türkiye kariyerine Gençlerbirliği'nde başlayan Moshoeu için bir mesaj yayınladı. Mesaj şu şekilde:
 
"Bir dönem kulübümüzde (1993 – 1995 sezonları) gerek futbolculuğu gerekse kişiliği ile örnek gösterebileceğim Güney Afrikalı futbolcu John Lesiba Moshoeu'nun vefatından büyük üzüntü duydum. Yakalandığı amansız hastalık neticesinde hayata gözlerini kapayan Moshoeu unutamayacağım sayılı futbolcularımız arasında yer alıyordu. Başkanlığını sürdürdüğüm takımımızın güzide oyuncuları arasında futbolculuğunu sahaya en iyi şekilde yansıtan merhum Moshoeu'ya Allah'tan rahmet kederli ailesine ve camiamıza baş sağlığı dilerim.

İlhan CAVCAV

GENÇLERBİRLİĞİ SK BAŞKANI"

BURSASPOR DA UNUTMADI
Bursaspor Kulübü'nün mesajında da Moshoeu'nin 2000-2001 ve 2001-2002 sezonlarında yeşil-beyazlı formayı giydiği belirtilerek, "Bir süredir tedavi gören Güney Afrikalı eski futbolcumuz John Leshiba Moshoeu'nin ülkesinde vefat ettiği haberini derin üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunmaktayız. Moshoeu'ye Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Sayfa Yükleniyor...