"Asla rahatlayamazsınız"

Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih fırtınası esti. Teknik direktör Pep Guardiola, 6-1'lik görkemli Porto galibiyeti sonrası, oyuncularına övgüler yağdırdı; ancak daha da iyi oynayabileceklerini söyledi. Porto Teknik Direktörü Lopetegi ise Bayern'i Avrupa'nın en iyi takımı olarak gösterdi.

NTV Spor 22.04.2015 - 11:52
"Asla rahatlayamazsınız"

Bayern Münih, 3-1 kaybettiği ilk maçın rövanşında Porto karşısına yine önemli eksikliklerle çıktı. Ne Robben ne Ribery ne Shcweinsteiger ne de Alaba kadrodaydı. İlk maçın ardından, 37 yıllık kulüp doktoru istifa etmiş; teknik direktör Pep Guardiola yüksek sesle eleştirilmeye başlanmıştı. Özetle, Guardiola'nın takımın başına geçtiği günden bu yana, Bayern'in üzerinde ilk kez kara bulutlar dolaşıyordu. Ancak Bavyera ekibinin 2 gollük farkı eritmesi sadece 27 dakika sürdü. İlk yarı bittiğinde fark 5'e çıkmıştı. Porto 2. yarıda biraz toparlansa da, güçlü rakibine 6-1 yenilmekten kurtulamadı. Bayern Münih bu sonuçla, üst üste 4. kez Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale çıktı.

Maç sırasındaki heyecanına pantolonu bile dayanmayan teknik direktör Pep Guardiola, "Hala daha iyi oynayabiliriz. Özellikle 2. yarıda bazı sorunlar yaşadık. Şampiyonlar Ligi'nde skor ne olursa olsun asla rahatlayamazsınız. Ama önemli olan turu geçmek. Cuma günü kura çekimi heyecanı yaşayabileceğimiz için çok mutluyuz. Oyuncularıma, bize Şampiyonlar Ligi'nde kalma şansı verdikleri için teşekkür etmem gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Guardiola böylece, teknik direktörlük kariyerindeki 6. yılında da, Şampiyonlar Ligi'nde yarı final görmeyi başardı. Katalan teknik adam, Barcelona ile 2009 ve 2011'de Devler Ligi'nde mutlu sona ulaşmıştı. Bayern Münihli Thomas Müller ise Porto'ya attığı golle, Şampiyonlar Ligi'ndeki toplam gol sayısını 27'ye çıkardı ve turnuva tarihinin en golcü Alman oyuncusu oldu. Porto Teknik Direktörü Julen Lopetegui ise Bayern Münih'i "Avrupa'nın en iyi takımı" olarak nitelendirdi ve elenmelerinde utanacak bir yan olmadığını söyledi.

Sayfa Yükleniyor...