Parma satılıyor!

İflas eden Serie A Kulübü Parma'nın, açık artırma ile satılmasına karar verildi. Yargıç, açık arttırmanın 20 milyon Euro'dan başlamasına hükmetti. Alıcı çıkmazsa, taban fiyat daha da aşağıya çekilebilecek.

NTV Spor 22.04.2015 - 13:45
Parma satılıyor!

Serie A'nın en köklü kulüplerinden Parma, iflas bayrağını çekmiş durumda. Geçen sezonu 6. sırada tamamlayan kulüp, bu sezon sadece 13 puan toplayabildi ve son basamakta bulunuyor. Oyunculara geçen temmuz ayından bu yana para ödenemiyor. Oyuncular, yolculuk masraflarını dahi kendileri karşılarken, kulübün tüm satılabilir mallarına da haciz gelmiş durumda. Geçen ay iflasını açıklayan kulübün geleceği merak konusuydu.

Parma'nın kapılarını tamamen kapatıp; tarihe karışma olasılığı bulunuyordu ancak İtalyan mahkemesi, kulübün satılarak, 2. ligde mücadele etmesine onay verdi. Parma gelecek ay açık arttırmaya çıkarılacak. Yargıç, açık arttırmanın 20 milyon Euro'dan başlamasına hükmetti. Alıcı çıkmazsa, taban fiyat her seferinde yüzde 25 aşağıya çekilecek.

Parma taraftarı şimdi, toplam borcu 250 milyon Euro'yu geçen kulübü satın alacak birinin çıkmasını bekliyor. Parma tarihi boyunca hiç Serie A şampiyonu olamasa da, 2 kez UEFA Kupası'nı, 1 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nı ve 3 kez de İtalya Kupası'nı kazandı.

Gianfranco Zola, Faustino Asprilla ve Hernan Crespo gibi dünyaca ünlü futbolcular, bugünlerde varlık savaşı veren Parma'nın formasını giydi.

Sayfa Yükleniyor...