Devler Ligi'nde seri başı sistemi değişti!

UEFA, Şampiyonlar Ligi'nde seri başı sistemini değiştirmeye karar verdi. UEFA İcra Kurulu’nda kabul edililen kural değişikliğine göre gelecek sezon Avrupa'nın en iyi 7 liginin şampiyonları ve son Şampiyonlar Ligi şampiyonu seri başı olarak kuraya katılacak.

NTV Spor 22.04.2015 - 19:08
Devler Ligi'nde seri başı sistemi değişti!

UEFA, Şampiyonlar Ligi'nin formatında çok önemli bir değişikliğe gidiyor.

Resmi siteden yayımlanan Şampiyonlar Ligi kataloğuna göre, bu değişim seri başı sistemini kapsayacak. Buna göre, gelecek sezondan itibaren grup kuralarına seri başı olarak Avrupa'nın en iyi 7 liginin şampiyonları ve son Şampiyonlar Ligi şampiyonu katılacak.

Söz konusu takımın Şampiyonlar Ligi'nin yanı sıra ülkesindeki ligde de kupa kaldırması halinde ise UEFA sıralamasında en yüksek puanı alan 8'inci ülke ilk torbaya girecek. Böylece aynı ülkeden iki takımın seribaşı olarak kuraya katılması engellenecek. Peki bu ne anlama geliyor?

UEFA'nın puanlama sistemine göre Avrupa'nın en iyi 7 ligine İspanya, İngiltere, Almanya, İtalya, Portekiz, Fransa ve Rusya ev sahipliği yapıyor. Yeni kural bu sezon uygulansaydı; liglerini şampiyon tamamlayamayan Barcelona, Chelsea, Arsenal, Porto gibi kulüpler kura çekimine 1. torbadan katılamayacaktı.

Yürürlükteki uygulamada UEFA organizasyonlarında ülke sıralamasında ilk 8'e giren kulüplerin son 5 yılda aldığı sonuçların ortalamasına bakılarak ilk torbadaki kulüpler belirleniyor.

Sayfa Yükleniyor...