Geriden geldi, şov yaptı!

Ligde 4. sıra mücadelesinde Bursaspor evinde İstanbul Başakşehir karşısında ilk yarıyı 1-0 yenik kapatmasına rağmen ikinci yarıda bulduğu 4 golle galibiyete uzandı. Puan tablosunda rakibinin üstüne çıkan Bursaspor maç fazlasıyla 4. sıraya yükseldi. Timsah'a galibiyeti getiren goller Bakambu(2), Fernandao ve Holmen'den gelirken, Başakşehir'in tek sayısını Mossoro kaydetti.

NTV Spor 25.04.2015 - 14:51
Geriden geldi, şov yaptı!

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Bursaspor, İstanbul Başakşehir'i konuk etti. Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan ve hakem Fırat Aydınus'un düdük çaldığı mücadele evsahibi ekibin 4-1'lik üstünlüğüyle sonuçlandı. İstanbul Başakşehir ilk yarıyı Mossoro'nun golüyle 1-0 önde kapattı ancak ikinci yarıda Bursaspor önce Bakambu'yla beraberliği yakaladı, Fernandao'nun penaltı golüyle öne geçti, Bakambu'yla farkı ikiye çıkardı ve son sözü ise Bakambu'nun asistini değerlendiren Holmen söyledi.

Bu sonucun ardından Bursaspor puanını 47'ye yükseltti ve maç fazlasıyla 4. sıraya yükseldi. İkili averajda rakibine geçilen İstanbul Başakşehir ise 47 puanda kalarak 5. sıraya geriledi. 

Lign 29. haftasında Bursaspor, Kasımpaşa deplasmanına konuk olacak, İstanbul Başakşehir ise Eskişehirspor'u ağırlayacak.

MAÇTAN DAKİKALAR
Bursaspor henüz ilk dakika dolmadan net bir gol pozisyonu yakaladı. Yalçın Ayhan'ın ayağından topu presle kapan Fernandao, sol kanattan ceza sahasına girdi. Bu oyuncunun çaprazdan sert şutunda kaleci Volkan Babacan'ı geçen topu Epureanu çizgi üzerinden çıkardı.

10. dakikada konuk takım atağında sağ kanattan hareketlenen Visca, meşin yuvarlağı penaltı noktasına doğru gönderdi. Uygun durumda olan Mossoro, topa kötü vurunca Bursaspor defansı tehlikeyi uzaklaştırdı.

17. dakikada İstanbul Başakşehir'in golü geldi. Sağ kanattan hareketlenen Visca'nın vuruşunda köşeye giden topu kaleci Harun Tekin önledi. Pozisyonun devamında topa Şamil Çinaz ile birlikte müdahale eden Mossoro, takımını öne geçiren golü attı: 0-1

26. dakikada İstanbul Başakşehir net bir pozisyondan yararlanamadı. Sol kanattan ceza sahasına giren Mossoro, topu penaltı noktasına doğru gönderdi. Perbet'in vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Harun Tekin'de kaldı.

Kalan sürede sonuç değişmedi ve ilk yarı İstanbul Başakşehir'in 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

Bursaspor ikinci yarıya da hızlı başladı. 46. dakikada ceza yayı gerisinde topla buluşan Josue yerden sert vurdu ancak kaleci Volkan Babacan sağ köşeye uzandı ve gole izin vermedi.

Konuk ekibin beraberlik golü 49'da Bakambu'dan geldi. Sol kanatta topla buluşan Fernando Belluschi penaltı noktasına doğru havadan uzun pasını gönderdi. Bu noktaya hareketlenen Şamil kafa ile pasını altıpas çizgisi gerisine doğru indirdi. Bu noktada bulunan Cedric Bakambu vuruşunu yaptı ve topu sol üst köşeden filelerle buluşturarak takımına beraberliği getirdi: 1-1

Bu golden 3 dakika sonra İstanbul Başakşehir tekrar öne geçme şansını yakaladı ancak bu pozisyondan yararlanamadı. Visca'nın pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Uğur son çizgiye inmeden pasını altıpas alanına doğru gönderdi. Bu noktada topla buluşan Mahmut Tekdemir tek vuruşunu yaptı ancak top kalenin üzerinden dışarı gitti.

Bu dakikalarda tempo artarken bu kez de Bursaspor gole çok yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta Şener Özbayraklı ortasını altıpas alanına doğru gönderdi. Savunmadan seken top ceza sahası içi sol çaprazında Fernando Belluschi'nin önünde kaldı. Tecrübeli oyuncu bekletmeden vuruşunu yaptı ancak kaleci Volkan Babacan bir kez daha gole izin vermedi.

67. dakikada Bursaspor penaltı kazandı. Fernandao'nun pası ile ceza sahası içi sağ tarafında topla buluşan Fernando Belluschi son çizgiye inmeden topu içeri çevirmek istedi ancak savunmada Yalçın bu topa müdahale etti. Pozisyon sonrasında Fırat Aydınus, Yalçın'ın topu elle kestiğine hükmetti ve penaltı noktasını gösterdi. 68. dakikada penaltı vuruşu için topun başına geçen Brezilyalı Fernandao yaptığı sert vuruşla, takımını 1-0'lık yenilgiden 2-1'lük üstünlüğe taşıyan golü kaydetti. Brezilyalı futbolcu bu sezon ligde 18 gole ulaştı: 2-1

76. dakikada Bursaspor, Cedric Bakambu ile farkı ikiye çıkarttı. Kendi ceza sahası çizgisi önünden kullanılan serbest vuruşta kaleci Harun ileri uca doğru havadan uzun oynadı. Gelen topa yükselen Fernandao kafa ile pasını ceza sahası sağ çaprazına hareketlenen Cedric Bakambu'ya gönderdi. Bakambu ceza sahasına girdi ve sağ çaprazdan vuruşunu yaptı. Çok sert gelmeyen topta, kaleci Volkan Babacan'ın da müdahalesiyle top sol köşeden filelerle buluştu: 3-1

Bursaspor, son anlarda Samuel Holmen ile durumu 4-1'e getirdi. Ceza sahası sağ çaprazına sokulan Cedric Bakambu pasını, penaltı noktasına hareketlenen Samuel Holmen'e gönderdi. Holmen göğsü ile topu kontrol ederek vuruşunu yaptı ve topu sağ köşeden filelerle buluşturdu: 4-1

Kalan sürede başka gol sesi çıkmadı ve mücadele Bursaspor'un 4-1'lik galibiyetiyle tamamlandı.

BURSASPOR - İSTANBUL BAŞAKŞEHİR: 4-1
Stat: Bursa Atatürk
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu
Bursaspor: Harun Tekin, Şener Özbayraklı, Serdar Aziz, Şamil Çinaz, Aziz Eraltay (Dk. 87 Bekir Yılmaz), Ozan Tufan, Belluschi, Volkan Şen (Dk. 46 Emre Taşdemir), Josue (Dk. 80 Holmen), Bakambu, Fernandao
İstanbul Başakşehir: Volkan Babacan, Uğur Uçar (Dk. 80 Enver Cenk Şahin), Yalçın Ayhan, Ferhat Öztorun, Mahmut Tekdemir, Sedat Ağçay (Dk. 74 Badji), Epureanu, Visca, Perbet, Doka (Dk. 71 Alparslan Erdem), Mossoro
Goller: Dk. 17 Mossoro (İstanbul Başakşehir), Dk. 49 ve 76 Bakambu, Dk. 68 Fernandao (penaltıdan), Dk. 90 Holmen (Bursaspor)
Sarı kartlar: Dk. 40 Ferhat Öztorun, Dk. 43 Visca (İstanbul Başakşehir), Dk. 42 Volkan Şen (Bursaspor)

Sayfa Yükleniyor...