"Son derbiyi kazanmamız gerekiyor"

Beşiktaş'ın sol beki İsmail Köybaşı, her sezonun bir hikayesi olduğunu söylerken, "Derbi kazanmamak da bir hikaye ve bu hikayeyi güzel hale getirmek için belki de son derbiyi kazanmamız gerekiyor" dedi.

NTV Spor 26.04.2015 - 12:45
"Son derbiyi kazanmamız gerekiyor"

Siyah beyazlı takımın sol beki İsmail, basın mensupları ile sohbet toplantısı gerçekleştirdi.

Ligin bitimine 7 hafta kala hata yapma lükslerinin olmadığını söyleyen İsmail, "Herkes puan olarak birbirine yakın. Her maçı final olarak görmek ve futbolla yatıp futbolla kalkmak durumundayız. Şampiyon olacaksak eğer masörden, aşcıya kadar bu durumun ciddiyetine varıp, kenetlenmeliyiz" şeklinde konuştu.

Uzun süren sakatlığı sonrası bu sezon yeniden forma giydiğini vurgulayan İsmail, "Kolay günler geçirmedim. Bu sakatlıklardan geri dönemeyenler bile oldu. Ancak çok çalışarak başardığımı düşünüyorum. Sezon öncesinde iyi hazırlık dönemi geçirdim. Sezom başında farklı pozisyonlarda görev yaptım. Tekrar milli takıma davet edilmek benim için şereftir. Bu da işimi ne kadar iyi yaptığımı gösteriyor. Her zaman kendini hazır tutman lazım. Psikolojik olarak kendimi çok iyi hissediyorum. Bazı insanların kaderi vardır. Bu kaderi çok fazla irdeleyerek geçmişe dönersen içinden çıkamazsın. Şu an 25 yaşında olabilirim ama kendimi çok tecrübeli hissediyorum. Bu dönem benim daha çok büyümeme neden oldu. Geçen sezon 10 maç bu sene 28 maç oynadım. Bu sayıyı daha da yukarı çıkartmalıyım" ifadelerini kullandı.

Siyah beyazlıların eski sol beki İbrahim Üzülmez ile geçtiğimiz günlerde görüştüğünü söyleyen 25 yaşındaki oyuncu, “İbrahim Üzülmez tesislere geldi. Benimle iddiaya girdi. Forma bulur gol atarsam bana güzel bir hediye alacak. Sağolsun bu sakatlık dönemimde bana çok yardımcı oldu" dedi.

En iyi sezonunun 2011-2012 olduğunu söyleyen İsmail, "Çünkü sürekli oynadığım bir sezondu. İstediğin kadar iyi futbolcu ol, sürekliliği yakalamazsan sıkıntı olur. Yaşadığınız her şey size bir güç katar. Daha zor yenilmeyi öğrendim diyebilirim. Bu daha fazla güçlü olmak anlamına gelir. Oynamadığın döbemde insanlar veya kendime bir şey gösteremem. Herşeyin zamanı gelecek. Şu anda çok iyi bir havamız var. Benim yapabileceğim tek şey çalışarak beklemek. Yapacağım başka bir şey yok. Ramon Motta başarılı bir dönem geçiriyor bu da onun yakaladığı istikrarla ve sürekli oynamakla alakalı" şeklinde konuştu.

Bu sezon takımda bireysel olarak ön plana çıkan oyuncu olamdığını da belirten İsmail, "Gökhan Töre futboluna olgunluğunu kattı. Önceden de bireysel yetenekleri ön plandaydı. Şimdi ise bireysel yeteneklerini nerede kullanacağını çok iyi biliyor. Bu sürekli oynayarak oldu. Ayrıca Beşiktaş'ta birlikte oynadığım golcülerden en fazla Demba Ba takıma katkı sağladı. Kendisi Mustafa benim için önemli diyor. Bazı santraforlar skor yapar, kimisi ise yıpratır alan boşaltır ve diğer arkadaşlarının gol atmasını sağlar" diyerek sözlerini tamamladı.

Sayfa Yükleniyor...