"Gereksiz konuşmuş"

Melo yayıncı kuruluşa yaptığı "Gaziantepspor her hafta böyle mücadele etse şampiyonluğa oynar" açıklaması sonrası Hamza Hamzaoğlu'ndan tepki gördü. Basın toplantısında konuşan Hamzaoğlu, "Bence Melo gereksiz konuşmuş" diyerek tepkisini ortaya koydu.

NTV Spor 26.04.2015 - 23:29
"Gereksiz konuşmuş"

Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Hamza Hamzaoğlu, Fenerbahçe'nin puan kaybetmesi sonrası Gaziantepspor maçının büyük önem kazandığını belirterek, "Maçı 85. dakikada gelen golle de olsa kazandığımız için çok mutluyuz" dedi.

İlk yarıda istedikleri oyunu bir türlü oturtamadıklarını aktaran Hamzaoğlu, "Bunun nedeni de bir an önce skoru yakalama isteğiydi. Bizi olumsuz etkiledi. Telaş içinde gol bulmaya çalıştık. İkinci yarıda ise oyunu kontrolde tutmayı, sabırlı oynamayı ön plana çıkardık ve rakip alana yerleştik. Biraz geç de olsa gol bulduk ve kazandık. Şimdi önümüzde 6 lig maçımız daha var ve hepsi final havasında geçecek" diye konuştu.

YASİN VE BRUMA'NIN YEDEK BAŞLAMASI
Hamzaoğlu, Yasin Öztekin ve Bruma'nın yedekler arasında maça başlamasıyla ilgili yöneltilen bir soru üzerine, "Dün yaptığımız takım toplantısında bu iki oyuncuyla ayrıca konuştum. İlk 11'de başlamadıkları için kendilerini kötü hissetmemelerini, onların özelliklerinden daha sonra faydalanmayı planladığımı söyledim. 'Oyunda çözemediğimiz bir şeyler olursa, sizin çözmeniz gerekecek' dedim. Bugünkü oyun da aynı şekilde gerçekleşti. Belki onlarla başlasaydım, rakibimiz önlem geliştirebilirdi. Onlar oyuna girdikten sonra çok da pozisyon yakaladık. Bir tane de gol bulduk. Bulamayabilirdik de. Yaptığımız işi, 'keşke böyle yapmasaydık' dedirtebilirdi. Oyuna kanatlarda başlayan Olcan Adın ve Umut Bulut'tan da memnunum" dedi.

Oyuncusu Felipe Melo'nun yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, "Gaziantepspor her maçını böyle oynasa şampiyon olur" dediği, Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk'un ise hakemlerden dert yandığının aktarılması üzerine Hamzaoğlu, "Bence Melo gereksiz konuşmuş. Hakem konusuna gelince, her iki takım için de hatalı kararları olabilir. Rakibimiz de bize karşı sert oynadı. Bunları kovalayacak olursak, diğer işleri bir tarafa koyup, sadece bunlarla uğraşmamız gerekir. Kasıt olduğunu düşünmüyorum. Okan'ın görüşüne de saygı duyuyorum" şeklinde görüş belirtti.

"SABIRLI OLMAYI ÖĞRENMEMİZ GEREKECEK"
Hamza Hamzaoğlu, telaşlı futboldan uzaklaşıp, sabırlı olmayı öğrenmeleri gerektiğini söyledi.

"Kalan maçlarımız için sabırlı olmayı öğrenmemiz gerekecek" diyen sarı-kırmızılı teknik adam, "Zaman daraldıkça stres artacak. Biz de buna karşı bir şeyler geliştireceğiz. Bugün hemen skor bulabilmek için böyle bir görüntü verdiler. Bu bir sorun değil aslında. Normal seyreden bir şey" diye konuştu.

Galatasaray'ın 10 maçlık gol yeme serisinin son bulmasına değinen Hamzaoğlu, "Herkes yediğimiz gollere takılıyor. Bizim için önemli olan yediğimizden fazlasını atabilmek. Herkesi defansa çeker ve gol yemeyebiliriz ama pozisyona da giremeyiz. Kimse de bundan keyif almaz. Bunlara çok fazla takılmıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"HAKAN BALTA'DAN MEMNUNUM"
Hamzaoğlu, Galatasaray'a 3 puanı getiren tek golü atan Hakan Balta'nın performansından memnun olduğunu söyledi.

Zaman zaman Semih'in neden takıma dönmediği ve o bölgede Hakan Balta'nın neden oynamaya devam ettiği yönünde eleştiriler olduğunu hatırlatan sarı-kırmızılı çalıştırıcı, "Hakan oynuyor diye Semih Kaya kötü değil. Semih hemen oynamak istiyor ama onu kupa maçında kullanacağım. Ben Hakan'ın takım içi mücadelesinden memnunum ama Semih de iyi, Koray da iyi. Birileri oynayacak, birileri oturacak. Yarın Semih oynadığında da bir başkası saha kenarında olacak" şeklinde konuştu.

Burak Yılmaz'ın üst üste yaşadığı sakatlıklar nedeniyle bugün biraz daha kontrollü mücadele ettiğini belirten Hamzaoğlu, "Üst üste gelen sakatlıklardan dolayı biraz tedirgindi. Savunma anlamında bir kişi eksik kaldık gibi de oldu ama girdiği önemli pozisyonlar vardı. Bundan sonraki maçlarda daha rahat oynayacağını düşünüyorum. Kendisine daha güvenli şekilde sahada olacaktır" ifadelerini kullandı.

Ziraat Türkiye Kupası ve Spor Toto Süper Lig'de yoğun bir döneme girdiklerini de vurgulayan sarı-kırmızılı teknik adam, "Aşağı yukarı 4 günde bir maç oynayacağız. Artık sona yaklaşıyoruz ve en iyilerimizle sahada olacağız. Bazı arkadaşlarımızı yine dinlendirmek zorunda kalabiliriz ama kadromuz her iki kulvarı da götürebilecek kalitede" diyerek sözlerini tamamladı.

 

Sayfa Yükleniyor...