"İtalya mafya ülkesi"

İtalya'da hafta sonuna damgasını vuran Torino derbisindeki olaylara ses getirecek benzetme Napoli Başkanı Aurelio De Laurentiis'ten geldi. Laurentiis, taraftar şiddetinin önüne geçilememesine neden olarak İtalya'nın mafya ülkesi olmasını gösterdi.

NTV Spor 27.04.2015 - 13:32
"İtalya mafya ülkesi"

İtalya futbolunda son haftalara damga vuran şiddet olayları nedeniyle De Laurentiis yetkilileri eleştirdi ve şiddetin önüne geçememenin nedeni olarak da İtalya'nın mafya ülkesi olmasını gösterdi. Roma taraftarının başkan James Pallotta'ya yönelik saldırgan kampanyası, Cagliari'nin fanatik taraftarlarının ise antrenman sahasına girerek oyuncular aleyhindeki tezüharatları ve son olarak da Torino derbisinde çıkan olaylar ile Juventus takım otobüsünün saldırıya uğraması, 11 taraftarın da yaralanmasını bir radyo programına değerlendiren De Laurentiis aykırı açıklamalar yaptı.

Daha önceki söylemleri ve aykırılıklarıyla da sık sık basına malzeme olan De Laurentiis, "Mafya ülkesiyiz ve mafyanın başkentiyiz. Ndrangheta (Kalabriya), Camorra (Napoli) mafyalarımız var, bunlar şiddetin kanıtı. Şiddeti çözmek için de Angelino Alfano'nun (İtalya İçişleri Bakanı) olayların üzerine sıkı bir şekilde gitmesi gerek. Bunlardan endişe duyduğunu biliyorum; ancak polise daha fazla yetki vermesi önerimizi dinlemedi" diye konuştu.

İtalya'da politikacıların oy kaygısı nedeniyle olayların üzerine gitmediğini öne süren De Laurentiis, "İngiltere'de Hillsborough faciasının ardından başbakan statlardaki şiddet olaylarını çözdü. Polise verdiği yetkiyle bunu sağladı. Ancak bizde bu uygulamaya gidilmiyor" yorumunda bulundu.

Sayfa Yükleniyor...