"Hazırım dersem dürüstçe olmaz"

TEB BNP Paribas İstanbul Open Erkekler Tenis Turnuvası'na hem teklerde hem de çiftlerde veda eden milli tenisçi Cem İlkel, turnuvanın kendisini tecrübe kazandırdığını söyledi.

NTV Spor 28.04.2015 - 17:38
"Hazırım dersem dürüstçe olmaz"

Garanti Koza Arena'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Cem, İspanyol Daniel Gimeno Traver'e 2-0 yenilerek elendiği maçın ikinci setinde iyi oynadığını aktararak, "İlk defa bir ATP turnuvasına katıldım. Bir tenisçinin en büyük amacı böyle büyük turnuvalara katılmaktır. Kendi seyircimin önünde ilk defa böyle bir turnuvaya katılmam güzel oldu. İkinci sette de seyircinin desteğini alarak daha iyi oynadım. Daha çok çalışmam gerekiyor" dedi.

Cem İlkel, şu an için bu seviyelerde oynamaya tam hazır olmadığını vurgulayarak, "Şu an 'Hazırım' dersem dürüstçe olmaz. Bunun için daha çok çalışmam lazım. Kendimi fiziksel olarak geliştirmem gerekiyor. ATP'de tenisçilerin en iyi noktası 25-26 yaşları. Elimden geleni yapacağım" ifadelerini kullandı.

Toprak korta alışık olmadığını anlatan genç tenisçi, "Bu kortta daha fazla çalışmam lazım. Beton zemine daha çok alışığım. Türkiye'de fazla toprak kort yok. Betonda oynamayı öğrendik. Beton kortu her zaman daha fazla tercih ederim ama burada oynamayı öğrenmem lazım. Bunlar hep zamanla olacak şeyler" şeklinde konuştu.

Hedefinin 3-4 yıl içinde dünya sıralamasında ilk 100'e gitmek olduğunu aktaran Cem, "Bu yolda çok çalışıyorum. Marsel İlhan'ın da bize açtığı pozitif bit yol var. Kendisi hepimizi tenise başlamasında büyük bir sebeptir" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfa Yükleniyor...