TKBL'de final heyecanı!

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde Galatasaray Odeabank ile Abdullah Gül Üniversitesi arasındaki Spor Toto play-off heyecanı, 2 Mayıs Cumartesi günü başlayacak.

NTV Spor 30.04.2015 - 15:10
TKBL'de final heyecanı!

Final serisi öncesi Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ekrem Memnun, oyuncu Şebnem Kimyacıoğlu ile Abdullah Gül Üniversitesi Başantrenörü Ayhan Avcı ve basketbolcusu Esra Ural, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen basın toplantısında bir araya geldi.
     
Geçen sezonun şampiyon takımı Galatasaray Odeabank'ın başantrenörü Ekrem Memnun, sezon başında önlerine hedef olarak şampiyonluğu koyduklarını ve finale çıkarak bu hedefe çok yaklaştıklarını kaydetti.
     
Memnun, çok ciddi bir rakiple karşılaşacaklarını belirterek, "Abdullah Gül Üniversitesi'nin potansiyelini biliyoruz. Detaylara dikkatli olarak hazırlanıyoruz" ifadelerini kullandı.
     
Play-off mücadelesinin normal sezona göre farklı olduğuna dikkati çeken Memnun, "Kadroların çok önemli olmadığı dönemdeyiz. Doğru zamanda iyi konsantre olan ve mücadelesini ortaya koyan takım şampiyon olacak. Biz bunu defalarca ispat ettik. Play-off basketbolunun nasıl olduğunu bilen takımız. En ciddi halimizle mental ve fizik olarak en iyi şekilde sahada olacağız. Ev sahibi olmanın ciddi bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Biz bu avantajı elde etmek için çok çaba sarf ettik. Avantajı kullanabilmemiz için taraftarlarımızın ciddi destek vermesi gerekiyor" dedi.
    
Ekrem Memnun, final serisinde savunmalarına güvendiklerini vurgulayarak, "Büyük sıkıntılar atlattık. Bu takımın, karakterini ortaya koyması çok önemli. Bunun karşılığını mutlu sonla almak için tüm konsantrasyonumuzu sahaya koyacağız" diyerek sözlerini tamamladı.
     
Sarı-kırmızılı takımın oyuncusu Şebnem Kimyacıoğlu, bazı sıkıntıları aşarak finale geldiklerini anlatarak, "Takım olarak hazırız. Abdullah Gül Üniversitesi çok iyi rakip. Ligi ikinci bitirdiler ve Fenerbahçe'yi yendiler" dedi.
     
AVCI: "BİZİM İÇİN SON NOKTA OLMAMALI"
Fenerbahçe'ye üstünlük kurarak finalde Galatasaray Odeabank'ın rakibi olan Abdullah Gül Üniversitesi'nin başantrenörü Ayhan Avcı ise finale çıkmayı kendileri için yeterli görmediklerini ve şampiyon olmayı hedeflediklerini söyledi.
     
Çok zor bir sezonu geride bırakmak üzere olduklarını anımsatan Avcı, "Oyuncular liglerden sonra milli takıma gidecek. Avrupa ve ligdeki zor dönemden buraya geldik. Final, kabul edilebilir bir başarı gözükebilir. Biz de final oynuyoruz ve basketbol camiasına iyi maçlar seyrettirmek gibi bir sorumluluğumuz var" diye konuştu.
     
İlk amaçlarının finali hak ettiklerini gösterecek bir basketbol sergilemek olduğunu belirten Ayhan Avcı, "Final bizim için son nokta olmamalı bu başarıyı daha ileriye götürmek istiyoruz. Karşımızda çok değerli bir rakip var. Uzun rotasyonları iyi olan ve defansif anlayışına sahip bir takım olacak. Bizim için hiçbir şey kolay olmadı. Bu seri de zor olacak ama en iyisini yapmaya çalışacağız" dedi.

Abdullah Gül Üniversitesi'nin oyuncusu Esra Ural da 3-4 sezondur ligde ilk dört içinde yer aldıklarını dile getirerek, "Çok sınırlı kadromuz var. Doğru zamanda doğru ivmeyi yakaladık ve karşılığında finale yükseldik. Yenilmeyi sevmiyoruz. Sezonu en iyi şekilde tamamlamak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

3 GALİBİYETE ULAŞAN ŞAMPİYON OLACAK
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde 3 galibiyete ulaşan takım 2014-2015 sezonun şampiyonu olacak.

Galatasaray Odeabank ile Abdullah Gül Üniversitesi arasındaki final mücadelesinin ilk iki maçı İstanbul'da oynanacak. Sarı-kırmızılı takım, 2 ve 4 Mayıs'ta Abdullah Gül Üniversitesi'ni konuk edecek. Serinin 3. maçı ise 7 Mayıs Perşembe günü Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu'nda oynanacak. Bu karşılaşmalar sonucunda 3 galibiyete ulaşan takım olmazsa seri uzayacak.

Sayfa Yükleniyor...