Dev maç bekleniyor!

Boks dünyası, Floyd Mayweather ile Manny Pacquiao'yu karşı karşıya getirecek dev maçı bekliyor. Peki bu maç neden bu kadar konuşuluyor? Neden üzerinde günlerdir haberler yapılıyor? İşte bu soruların yanıtları...

NTV Spor 01.05.2015 - 14:02
Dev maç bekleniyor!

Boks dünyası, Floyd Mayweather ile Manny Pacquiao arasındaki dev maçı bekliyor. Peki Mayweather - Pacquiao maçı neden bu kadar önemli? Neden haftalardır herkes bu karşılaşmayı konuşuyor. Bu maçın boks tarihinin en pahalı kapışması olması, çok sorunlu çocuklukları olan 2 ismin karşı karşıya gelecek olması önemli. Ancak maçı bu kadar özel ve izlenilesi kılan, çok uzun bir aradan sonra ilk kez, aynı sıklette mücadele eden 2 boks efsanesinin karşılaşacak olması. Zira profesyonel boksun altın yıllarını yaşadığı 1980'lerden beri, aynı sıklette şimdiden birer efsane olarak görülen 2 isim karşı karşıya gelmemişti.

1996'da profesyonel olan Floyd Mayweather, bugüne kadar yaptığı 47 maçta yenilgi yüzü görmedi. Mayweather'ın, bu alanda rekoru elinde tutan Rocky Marciano'yu geçmesi için 3 galibiyete daha ihtiyacı bulunuyor. Manny Pacquiao ise 1995'te başladığı profesyonel kariyerinde 64 maçta 5 kez yenildi. Mayweather'ın 5, Pacquiao'nun ise 6 şampiyonluk kemeri bulunuyor.

2 boksör de sorunlu bir çocukluk geçirdi. Boksör bir aileden gelen Mayweather'ın annesi uyuşturucu bağımlısıydı. Babası da üstelik kucağında Mayweather'ı tutarken, bir uyuşturucu taciri tarafından vurularak yaralanmıştı. Pacquiao ise derme çatma bir evde büyüdü. Ailesi o kadar yoksuldu ki; bazı günleri sadece su içerek geçiriyordu. Babası açlıktan köpeğini yiyince evi terketti. Ailesini doyurabilmek için sokak dövüşlerine katıldı ve kendisine ün ve servete giden yolu yumruklarıyla açtı. Bugün lakabı ‘Para' olan Mayweather'ın toplam servetinin 400 milyon Dolar'ı bulduğu tahmin ediliyor. Pacquiao'nun ise 263 milyon Dolarlık bir serveti var. Bu maçla birlikte 2 boksör daha da zenginleşecek. Zira yapılan anlaşmaya göre Mayweather 150 milyon Dolar, Pacquiao ise 100 milyon Dolar kazanacak.

Peki, 3 Mayıs Pazar sabahı saat 04:00'teki bu dev maçı kim kazanacak? Boks otoritelerine göre favori Mayweather. Mayweather tam bir savunma boksörü. Kendisini çok iyi koruyup; rakibinin en küçük açığını çok iyi değerlendirebiliyor. Hem Mayweather hem de Pacquiao'ya yenilen İngiliz Boksör Ricky Hatton; ‘dahi' olarak nitelendirdiği Amerikalı boksörün kazanacağı görüşünde. Aynı sıklette mücadele eden bir diğer İngiliz boksör Amir Khan da, Mayweather'ın çok daha zeki olduğunu vurguluyor. Mike Tyson ve George Foreman gibi eski dünya ağır sıklet boksörleri ise çok daha saldırgan bir tarzı olan Pacquiao'nun kazanacağı görüşünde.

Sayfa Yükleniyor...