"Zor bir maç oynadım"

TEB BNP Paribas İstanbul Open Erkekler Tenis Turnuvası'nda finale yükselen dünya 2 numarası İsviçreli Roger Federer, zorlu bir yarı final maçı oynadığını söyledi.

NTV Spor 02.05.2015 - 20:48
"Zor bir maç oynadım"

Garanti Koza Arena'da düzenlenen basın toplantısında konuşan turnuvanın bir numaralı seri başı Federer, yarı finaldeki Arjantinli rakibi Diego Schwartzman karşısında zorlandığını aktararak, "Diego ile başa baş oynamak için çok çaba sarf etmem gerekti. İyi başladım. Birkaç servis kırma puanı elde ettim. İyi servis attım ama servis karşılamada çok hatalar yaptım. Üçüncü set 5-5 olunca, hiçbir şey kolay olmuyor. Maç puanı şansım oldu. Diego çok çok iyi bir karşılaşma çıkardı" dedi.

"SAKİN OLMAYA ÇALIŞACAĞIM"
Maçta zihinsel olarak agresif olmaya çalıştığını anlatan Federer, "Maçı döndürmek için bir arayış içine girdim ve tepki gösterip topu stadyum dışına attım. Bundan sonra daha iyi oynamaya başladım. Cuevas karşısında daha sakin olmaya çalışacağım" ifadelerini kullandı.

"CUEVAS TOPRAKTA ÇOK İYİ OYNUYOR"
Finalde karşılaşacağı Uruguaylı Pablo Cuevas hakkında Federer, "Rakibim çok iyi oynuyor. Toprak zeminde çok iyi bir oyuncu. Mutlu olduğum şey finalde olmam. Dinlenmem gerekiyor. Son iki gün epey zorlayıcı oldu benim için. Oynadığım bütün oyuncular farklıydı" şeklinde konuştu.

"GARAJ KAPILARINA KARŞI TENİS OYNADIM"
Yerel federasyonların genç tenisçilere önem vermesi gerektiğini vurgulayan Federer, "14 yaşında İsviçre Tenis Federasyonu'na katıldım ve 4 sene onlardan büyük destek gördüm. Hangi ülkeden geldiğiniz önemli. Ne kadar küçük bir ülkeyse avantajı vardır, büyükse de zorluğu vardır. İşin sonunda önemli olan şey, yeterli tenis kortu varsa ve tenis oynamak pahalı değilse, o ülke için avantajdır. Ben garaj kapılarına karşı vurarak çocukluğumda tenis oynadım" dedi.

Sayfa Yükleniyor...