Olimpiyat yolunda 312 bin kilometre!

Türkiye Badminton Milli Takımı, 2016 Rio Olimpiyatları için mayıs ayı itibarıyla uluslararası birçok turnuvaya katılmak için 312 bin 579 kilometre yol katedecek.

NTV Spor 05.05.2015 - 15:45
Olimpiyat yolunda 312 bin kilometre!

Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, badmintonda 2016 Rio Olimpiyatları kotası için ABD ve Afrika'daki müsabakalarda mücadele verdiklerini söyledi.

Federasyon Başkanı Murat Özmekik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tek bayanlarda olimpiyat kotası almaya yaklaştıklarını, çift bayanlar ve tek erkeklerde ise şanslarının devam ettiğini belirtti.

Tek bayanlarda yarışan milli sporcular Neslihan Yiğit ve Özge Bayrak'ın olimpiyat kotası için mücadele verdiklerini ifade eden Özmekik, "Çift bayanlarda ise dünya sıralamasında 37'nci sıradayız. Bu kategoride İngiltere, Almanya, Rusya ve Hong Kongluları geçmemiz halinde kotanın sahibi olacağız. Tabii bunu yapabilmek çok da kolay değil. O yüzden çift bayanlarda daha fazla puan veren yarışlara gitmeye özen gösteriyoruz. En yakın tarihte Srilanka'da ve ABD'de düzenlenecek müsabakalara katılacağız" diye konuştu.

Kota almak için dünyayı dolaşacaklarını ifade eden Özmekik, şunları kaydetti:

"ABD ve Afrika'da düzenlenen müsabakalara diğer ülkelerin sporcuları pek katılım göstermiyor. Bu kıtalardaki ülkelerin sporcularından daha iyi performansa sahip olduğumuz için ABD ve Afrika kıtalarındaki müsabakalara katılma kararı aldık. Bu stratejiyle kota sıralamasında öne geçmeyi hedefliyoruz. Bu demek oluyor ki badmintonda Rio'nun yolu ABD ve Afrika'dan geçiyor. Yıl sonuna kadar da olimpiyat kotası için dünya listesinde geçerli sıralamalara yükseleceğimize inanıyorum." 

OLİMPİYATLAR İÇİN 312 BİN KİLOMETRE
Türkiye Badminton Milli Takımı, 2016 Rio Olimpiyatları için mayıs ayı itibarıyla uluslararası birçok turnuvaya katılmak için 312 bin 579 kilometre yol katedecek.

Milliler, Brezilya, Yeni Zellanda, Şili, Tri Tobago, Srilanka, Dominik Cumhuriyeti, Maritus, ABD, Kenya, Rusya, Kazakistan, Nijerya, Guatemala, Ukrayna, Meksika, Moğolistan, Kolombiya, Avustralya, Etiyopya, Bulgaristan, Arjantin, Fas, Yeni Kaledonya, Bahreyn, Porto Riko, Surinam, Zambiya, Bangladeş, Güney Afrika ve Botsvana'daki organizasyonlara katılacak.

Sayfa Yükleniyor...