"Son 6 maçta 4 kez yendik"

AGÜ Spor Başkanı Ömer Yağmur, Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ekrem Memnun'un, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Spor Toto play-off finali üçüncü maçının ardından yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

NTV Spor 08.05.2015 - 16:10
"Son 6 maçta 4 kez yendik"

AGÜ Spor Başkanı Ömer Yağmur, play-off final serisi üçüncü maçında Galatasaray Odeabank'ı 54-51 mağlup ederek, seride durumu 2-1'e getirdiklerini anımsattı. Haklı galibiyetlerine gölge düşürülmeye çalışıldığını ifade eden Yağmur, şöyle devam etti:
     
"Biz Galatasaray'ı TKBL'de son 3 sezondaki 6 maçta 4 kez yendik. Mili takım hocasının, AGÜ Spor'u kastederek 'ağlak' tabiri kullanması hiç de hoş karşılanmamıştır. Neticede biz şampiyonluk yolundaki rakiplerimizden 4'te 1 oranında bir bütçeyle, elimizden geldiğince iyi işler yapmaya çalışan bir camiayız. Kendileri gibi biz de çok emek veriyoruz. Bu tür söylemler kendisine hiç yakışmamış, ortamı germekten başka bir şeye yaramaz. Biz seri boyunca fazla yorum yapmak istemiyoruz. Sezon bittikten sonra gerekli tüm açıklamaları yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın."
     
Mücadelenin saha içinde oyuncular arasında kalmasını tercih ettiklerini belirten Yağmur, "Sonuçta savaşmıyoruz, spor yapmaya çalışıyoruz. Bu tür açıklamaların serinin ilerleyen maçlarında federasyon ve hakemleri etki altına almaya çalışma çabası olduğunun da farkındayız. Ekrem hocayı kendisinden başka takımların da emeğine saygıya davet ediyoruz. Ayrıca Avrupa şampiyonu olmak tabii ki suç değil, ancak doğanın gereği geçmişe dönülmüyor, kabullenmek gerek" diye konuştu.
     
Karşılaşma öncesi gerilimli ifadelerin hiç kimseye fayda getirmeyeceğini vurgulayan Yağmur, şunları kaydetti:
     
"Maç içinde ve maç sonunda hakemlere yönelik ağza alınmayacak sözleri hepimiz duyduk ve gördük. Ne tür bir ceza verileceğini merakla beklemekteyiz. Bu dakikadan sonra herkes kendine yakıştığı gibi söylemlerde bulunsun ve davransın. Biz kulüp olarak takımımızın geldiği noktadan gurur duyuyoruz. Herkesi özelikle de mili takım hocamızın daha duyarlı davranmasını talep ediyoruz."
     
Abdullah Gül Üniversitesi-Galatasaray Odeabank maçı, Kadir Has Spor Salonu'nda yarın saat 18.30'da oynanacak.

Sayfa Yükleniyor...