"Herhalde beni spor salonuna gömecekler"

Galatasaray Odeabank'ın tecrübeli oyuncusu Nevriye Yılmaz, kendisini iyi hissettiği sürece oynamak istediğini belirterek, "Herhalde beni spor salonuna gömecekler" dedi.

NTV Spor 11.05.2015 - 12:44
"Herhalde beni spor salonuna gömecekler"

AA muhabirlerine açıklamada bulunan 35 yaşındaki Galatasaray Odeabank'ın tecrübeli oyuncusu Nevriye Yılmaz, kariyerinde çok önemli başarılar kazandığını vurgulayarak bu sezon ligde 10. şampiyonluğunu yaşadığını söyledi.

Basketbolu çok sevdiğini ve bu sporun içinde kalmaya devam edeceğini dile getiren Nevriye Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Ligde oynadığım 11 finalin 10'nu kazanmak çok güzel bir başarı. Ancak bu bir takım oyunu ve takım işi. Bireysel performans hiçbir zaman yeterli olmuyor. Mutluyum tabii ki. İnşallah devamını yaşamak nasip olur. Oyunculukta olmasa da belki antrenörlükte devamını yaşarım. Ben basketbolu çok seviyorum, hiç bırakmak istemiyorum ama günün birinde artık noktalamam gerekecektir. Allah sağlık verdiği, kendimi iyi hissettiğim sürece oynamak isterim. Herhalde beni spor salonuna gömecekler."

"Tek isteğim kulübün aynı hatayı yapmaması"

TKBL'de sıkıntılı bir sezonda şampiyonluğa ulaştıklarını anlatan Nevriye Yılmaz, şunları kaydetti:

"Tecrübeli oyuncu, bu sezon yaşadıkları sorunların tekrarlanmamasını istediğini belirterek, "Tek isteğim kulübün bu seneyle ilgili yaptığı hatayı önümüzdeki sezona yansıtmaması. Kulübün yatırımı inşallah bir önceki sezon gibi devam eder. Çünkü bu takımın potansiyeli var. Bir kez Avrupa Ligi şampiyonluğu kazandık. Aradan yıllar geçmesin, tekrar aynı başarıyı yakalayabiliriz. İnşallah yönetim de bunun farkına varır, tekrar aynı başarıyı camiaya yaşatma imkanını bize verir" ifadelerini kullandı.

"Dörtlü Final'de olsaydık, final oynardık"

Nevriye Yılmaz, geçen sezon şampiyon oldukları FIBA Avrupa Ligi'nde bu sezon Dörtlü Final'e kalmayı başaramadıklarını anlatarak, şöyle konuştu:

"Dörtlü Final'deki bütün takımlar yendiğimiz ekipler. Hem içeride hem de deplasmanda yenmiştik. Turnuva ortamı çok farklı. O anda havayı yakalamak çok önemli. Biz o potansiyeldeydik ama maalesef gidemedik. Avrupa Ligi'ne kötü başladık. Sonradan toparladık ama yeterli olmadı. Dörtlü Final'de olsaydık eminim final oynardık."

Tecrübeli basketbolcu, Romanya ve Macaristan'ın ev sahipliğinde 11-28 Haziran'da düzenlenecek 2015 FIBA Avrupa Şampiyonası'nda iyi bir derece almak istediklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"İnşallah güzel bir derece elde edip olimpiyatlara gitme hakkı kazanırız. Şimdi olimpiyatta oynamak en büyük hayalim."

Sayfa Yükleniyor...