Favoriler Roma'da turladı

İtalya Açık Tenis Turnuvası üçüncü tur mücadeleleri yapılırken, tek erkeklerde Novak Djokovic, Roger Federer ve Rafael Nadal çeyrek finale yükseldi.

NTV Spor 15.05.2015 - 10:37
Favoriler Roma'da turladı

İtalya'nın başkenti Roma'daki Foro Italico toprak kortlarında bu yıl 72'ncisi düzenlenen ve erkeklerde toplam 3 milyon 830 bin 295 avro, kadınlarda ise toplam 2 milyon 183 bin 600 dolar para ödülünün dağıtıldığı turnuvaya, üçüncü tur müsabakalarıyla devam edildi.

Tek erkeklerde dünya 1 numarası Sırp Novak Djokovic, Brezilyalı rakibi Thomaz Bellucci'yi 5-7, 6-3 ve 6-2'lik setlerle 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Djokovic, çeyrek finalde 5 numaralı seribaşı Kei Nishikori ile karşılaşacak.

Dünya 2 numarası İsviçreli raket Roger Federer, Güney Afrikalı raket Kevin Anderson'u 6-3 ve 7-5'lik setlerle 2-0 yenerek, çeyrek finale yükseldi. Federer'in çeyrek  finaldeki rakibi ise 6 numaralı seribaşı Çek raket Tomas Berdych oldu.

3 numaralı seribaşı yorgunluğunu gerekçe göstererek, turnuvadan çekilirken, rakibi Belçikalı David Goffin maç yapmadan adını çeyrek finale yazdırdı. Goffin'in çeyrek finaldeki rakibi ise İspanyol David Ferrer oldu.

Dünya sıralamasında 7 numaraya kadar gerileyen turnuvanın ise 4 numaralı seribaşı ismi olan İspanyol Rafael Nadal da, ABD'li 14 numaralı seribaşı John Isner'i 6-4'lük iki setle 2-0 yenerek, çeyrek finale çıktı. Nadal, çeyrek finalde 8 numaralı seribaşı İsviçreli Stanislas Wawrinka ile karşılaşacak.

KADINLAR
Tek kadınlar 1 numaralı seribaşı ve turnuvanın son iki senedir şampiyonu olan ABD'li Serena Williams, dirseğindeki sakatlığın nüksetmesi sebebiyle şampiyonadan çekildi. Williams ile maç yapamayan vatandaşı Christina McHale ise 3. tur müsabakası yapmadan çeyrek finale çıktı. McHale, Rus Daria Gavrilova ile karşılaşacak.

2 numaralı seribaşı Rumen Simona Halep, ABD'li Venus Williams'ı 6-2 ve 6-1 yenerek, adını çeyrek finalistler arasına yazdırdı. Halep, son 8'de vatandaşı Alexandra Dulgheru ile mücadele edecek.

Dünya 3 numarası Rus Maria Sharapova da Sırp Bojana Jovanoski'yi 6-3'lük iki setle 2-0 mağlup etti ve çeyrek finalde Belaruslu Victoria Azarenka ile eşleşti.

4 numaralı seribaşı Çek raket Petra Kvitova da, Sırp raket Jelana Jankovic'i 6-3 ve 6-2'lik setlerle 2-0 yenerek, çeyrek finalde; bu turnuvayı 2010 yılında kazanma başarısı gösteren İspanyol Carla Suarez Navarro ile karşılaşacak.

Tek erkeklerde kazananın 1000, tek kadınlarda kazananın ise 900 puanını aldığı turnuvaya yarın yapılacak çeyrek final maçlarıyla devam edilecek.

Sayfa Yükleniyor...