Finalde ilk koltuk Olympiakos'un!

Yıl 2012... Yer İstanbul... Unutulmaz finalde Olympiakos Printezis'in son saniye sayısıyla CSKA'yı yıkarak kupayı kucaklamıştı. İkilinin yolu Madrid F4 ilk maçında yine kesişti ve bu kez Rus ekibinin canını yakan isim Spanoulis oldu. Favori görülmediği maçın son bölümünde geri dönüşe imza atan Olympiakos, rakibini bir kez daha bozguna uğratarak ilk finalist oldu: 70-68.

NTV Spor 15.05.2015 - 21:04
Finalde ilk koltuk Olympiakos'un!

Kritik anların adamı Vassilis Spanoulis, büyük umutlarla inşaa edilen, kendisinden 5 kat yüksek bütçeli CSKA Moskova'yı saf dışı bırakmayı bildi. Yıldız oyun kurucu, 10'da 0 isabetle başladığı maçın el yakan bölümünde CSKA'nın canını epey sıktı ve Oly. mücadeleyi 70-68 kazanmayı bildi.

Turkish Airlines Euroleague Final-Four ilk maçında defalarca geri gelmeyi bilen Olympiakos, CSKA Moskova'yı 70-68 mağlup ederek adını finale yazdırdı. 

Barclaycard Center'da mücadelenin ilk dakikaları kıran kırana geçti. Çeyrek ortasında Olympiakos'un hücumda akıcılığını kaybettiği bölümü iyi değerlendiren CSKA Moskova farkı 6'ya kadar çıkardı. Ancak Yunanistan temsilcisi erken kopmaya izin vermedi ve skora ortak oldu. Boyalı alandaki ısrarını sürdüren CSKA ilk periyodu 20-17 önde geçmeyi başardı.

İkinci çeyrekte de çekişme es vermedi. Sonny Weems'i devreye sokan CSKA oyun hakimiyetini elinde bulunduruyor gibi görünse de Olympiakos'un yıldızı Printezis ile geri dönmeyi başardı. Geçen her dakika ile sertleşen savunmalar skoru ağırlaştırırken CSKA bire bir oyunları ve sonrası bulduğu serbest atışlarla sonuca gitti. Her iki potadaki direnciyle çeyrek sonuna doğru öne geçmeyi başaran Olympiakos son saniyelerde üstünlüğünü koruyamayınca devre 36-35 CSKA üstünlüğüyle kapandı.

Üçüncü çeyrekte yine etkili olan taraf CSKA Moskova oldu. Spanoulis'in henüz saha içi isabeti bulamadığı gecede bu zaafı lehine çevirmeyi bilen Rus ekibi farkı 8'e kadar çekerek Olympiakos'u zorladı. Olympiakos, Nando De Colo ile ritm bulan CSKA'ya bir kez daha cevap verdi ancak çeyrekte son sözü ilk sayılarını bulan Teodosic verdi: 51-47.

Bir önceki periyodu kapatan Teodosic son on dakikada skor perdesini açan isim oldu. Aaron Jackson'ın parkeye getirdiği dinamizmi ile skoru 63-59 yapan CSKA, kısa sürede Olympiakos'a bir kez daha yakalandı ve Yunan ekibi farkı 1'e çekmeyi başardı. Gece boyu sessiz kalan Vassilis Spanoulis sahne alma zamanı gelmişti ve yıldız oyun kurucu kritik sayılarıyla takımını 66-63 öne geçirdi. CSKA, bitime 30 saniye kala Weems ile 66-66'ya getirdi ama sahneden inmeyen Spanoulis üçlüğüyle Olympiakos'u öne taşıdı. Son saniyelerde hata yapmayan ve CSKA'ya şans tanımayan Yunanistan ekibi maçı 70-68 kazanarak Madrid 2015 Final-Four'da finale adını yazdırdı.

Olympiakos'ta Printezis 14, Spanoulis 13 sayıyla oynarken CSKA'da De Colo 18, Sasha Kaun 11 sayıyla mücadele etti.

Salon: Barclaycard Center
Hakemler: Ilija Belosevic (Sırbistan), Borys Ryzhyk (Ukrayna), Dani Hierrezuelo (İspanya)

CSKA Moskova: Teodosic 8, Kirilenko 5, Kaun 11, Weems 9, Vorontsevich 5, De Colo 18, Jackson 9, Khryapa 2, Hines 1
Olympiakos: Printezis 14, Darden, Mantzaris 5, Dunston 5, Spanoulis 13, Papapetrou 9, Lafayette 3, Petway 5, Lojeski 2, Hunter 2, Sloukas 10, Agravanis 2

1. Periyot: 20-17
Devre: 36-35
3. Periyot: 51-47

Sayfa Yükleniyor...