"Lig ayrı yönetilmeli"

Euroleague Ceo'su Jordi Bertomeu, Türkiye ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Lig yönetimiyle federasyon yönetiminin ayrı olması gerektiğini vurgulayan Bertomeu, Türkiye'den bir takıma "B" lisansı verilmesinin kolay olmadığını söyledi.

NTV Spor 17.05.2015 - 17:10
"Lig ayrı yönetilmeli"

Euroleague Ceo'su Jordi Bertomeu, Türkiye Basketbol Ligi'nin Euroleague'deki B lisansının iptali hakkında konuştu.

Madrid'de basın mensuplarıyla sohbet eden Bertomeu, Türkiye'de lig yönetimiyle federasyon yönetiminin ayrı olmamasından şikayet etti.

Euroleague Ceo'su "Türkiye Basketbol Federasyonu, her şeyi kontrol etmeye çalışıyor. Federasyon tarafından yönetilen bir ligden takım almak bizim için çok uygun değil. Bizim hedefimiz, kulüplerin kendi yönettiği organizasyonlarda yer alması ve denetlemenin buna göre yapılması" dedi.

Türkiye'de yakın zamana kadar bir takıma "Euroleague B Lisansı" verilmesinin kolay olmayacağını belirten Bertomeu, buna karşın Wild Card adı verilen özel davetiye için TBL'in öncelik sahibi olduğunu açıkladı.

BÜTÇE KRİTERİ GELİYOR
Jordi Bertomeu, 3 yıl içinde kademeli olarak uygulanacak Finansal Fair-Play kuralları konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Euroleague Ceo'su takım bütçelerinin en az 4 milyon euro olması gerektiğini, bütçede oyuncu maaşlarının yüzde 65'ten fazla yer tutamayacağını söyledi.  Takımların, yıllık bütçesinde yüzde 10'dan fazla zarar etmesine izin veremeyeceklerini belirten Bertomeu,  takım sahiplerinin cebinden para ödeyerek oluşturduğu bütçelerden uzak durmak istediklerini dile getirdi.

FIBA-EUROLEAGUE ANLAŞMAZLIĞI
Jordi Bertomeu, FIBA ile Euroleague arasındaki anlaşmazlığa da açıklık getirdi. Euroleague Ceo'su "FIBA, aramızdaki sözleşmenin şartlarının aksine, Avrupa Şampiyonası'nı eylül ayında düzenlemeye karar verdi. Bu yüzden anlaşma bozuldu ve biz de 2012'den beri FIBA'ya ödeme yapmıyoruz" ifadelerini kullandı. Bertomeu, tüm bu anlaşmazlıklara rağmen FIBA ile birlikte çalışmak istediklerini dile getirdi.

Euroleague ve Eurocup şampiyonlarının yer alacağı bir Süper Kupa düzenlemek istediklerini belirten Jordi Bertomeu, Final Four orgazasyonunun değişmeyeceğini sözlerine ekledi.

 

Sayfa Yükleniyor...