İtalya'da zafer Djokovic ve Sharapova'nın

İtalya Açık Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde Djokovic, tek kadınlarda Sharapova mutlu sona ulaştı.

NTV Spor 17.05.2015 - 21:49
İtalya'da zafer Djokovic ve Sharapova'nın

İtalya Açık Tenis Turnuvası'nı tek erkeklerde Sırp Novak Djokovic, tek kadınlarda da Rus Maria Sharapova kazandı.
      
İtalya'nın başkenti Roma'daki Foro Italico toprak kortlarında bu yıl 72'ncisi düzenlenen ve erkeklerde toplam 3 milyon 830 bin 295 euro, kadınlarda ise toplam 2 milyon 183 bin 600 dolar para ödülünün dağıtıldığı turnuva, oynanan final maçlarıyla sona erdi.
      
Teniste sezonun 4 büyük "grand slam"inden ikincisi olan Fransa Açık öncesi son hazırlık özelliğini taşıyan turnuvanın tek erkekler finalinde dünya 1 numarası Sırp Novak Djokovic ile sıralamasının 2. basamağındaki İsviçreli Roger Federer karşılaştı.
      
Maçın 10. oyununda servis kıran Djokovic, ilk seti 6-4 kazandı. İkinci sete de iyi başlayamayan ve basit hataları artan Federer, 2. oyunda yine servis kırdırdı. Servis kırma avantajını koruyan Sırp tenisçi, seti 6-3, 1 saat 15 dakika süren maçı da 2-0 kazanarak şampiyon oldu.
      
Roma'da 6. kez finale çıkan Djokovic, bu galibiyetle üst üste 2'nci, toplamda ise 4. şampiyonluğunu kazandı.

Formda bir sezon geçiren dünya bir numarası Djokovic, Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) Masters Serisi'nin 1000 puanlık turnuvalarından şu ana kadar oynanan Indian Wells, Miami ve Monte Carlo'nun ardından Roma'da da zafere ulaştı.

Roma'da 2003, 2006 ve 2013'ten sonra bir kez daha final oynayan Federer'in yüzü yine gülmedi.
      
Djokovic ayrıca Federer'e karşı oynadığı 39. maçta 19. kez korttan galip ayrıldı.

SHARAPOVA 3. KEZ ŞAMPİYON     
Turnuvanın tek kadınlar finalinde ise 10 numaralı seribaşı Carla Suarez Navarro'yu 2-1 yenen 3 numaralı seribaşı Maria Sharapova şampiyon oldu.
      
Yaklaşık 2,5 saat süren ve büyük çekişmeye sahne olan maçın ilk setinde, Sharapova'nın yakaladığı 3 servis kırma şansına geçit vermeyen İspanyol raket, 10. oyunda servisine tutundu ve 6-4'lük skorla 1-0 öne geçti.
      
Kıyasıya mücadele içinde geçen ikinci sette ise Sharapova, 12. oyunda Suarez Navarro'nun servisini kırarak seti 7-5 kazandı ve maçı final setine taşıdı: 1-1.
      
Final setinin ilk 2 oyununda iki raket de birbirlerini servislerini kırdı. Bu bölümden sonra maça ağırlığını koyan Sharapova, üst üste 5 oyun aldı ve seti 6-1, 2 saat 35 dakika süren maçı da 2-1 kazanarak şampiyonluğa ulaştı.
      
28 yaşındaki Sharapova bu sonuçla 2011 ve 2012'den sonra Roma'da oynadığı 3. finalinden de kupayla ayrıldı.

Kariyerinin 35. tekler şampiyonluğunu elde eden Rus tenisçi, kadınlar dünya sıralamasında 900 puanın sahibi oldu.

ÇİFTLER
Turnuvanın çiftler klasmanında da hem kadınlar hem erkeklerde final maçları yapıldı.
      
Günün ilk final maçında kadınlarda turnuvanın 3 numaralı seribaşı olan Macar Timea Babos ile Fransız Kristina Mladenovic, 1 numaralı seribaşı Hindistan'dan Sania Mirza ile İsviçreli Martina Hingis ikilisini 6-4 ve 6-3 yenerek şampiyonluğu elde etti.
      
Çift erkeklerde ise Uruguaylı Pablo Cuevas ile İspanyol David Marrero çifti, turnuvanın 5 numaralı seribaşı İspanyol çifti Marc Lopez ile Marcel Granollers'ı 6-4 ve 7-5'lik setlerle 2-0 yenerek şampiyon oldu.
      

Sayfa Yükleniyor...