Heyecan kaldığı yerden!

NBA'de konferans finalleri başlıyor... Batı Konferansı’nda Golden State Warriors ile Houston Rockets, Doğu Konferansı’nda ise Atlanta Hawks ile Cleveland Cavaliers finale çıkabilmek için mücadele edecek.

NTV Spor 19.05.2015 - 15:44
Heyecan kaldığı yerden!

NBA'de uzun maratonun ardından hala ayakta olan artık sadece 4 takım kaldı. Bu 4 takım da aslında NBA'in zirvesine hiç de alışık değil.

Doğu Konferansı'nda finalinde karşılaşacak Atlanta Hawks ile Cleveland Cavaliers, tarihleri boyunca hep bocaladı. LeBron James'in ilk döneminde 1 kez final oynasa da Cleveland'ın hiç NBA şampiyonluğu bulunmuyor. Hawks ise son şampiyonluğunu 1958'de kulübe Saint Louis ev sahipliği yaparken kazanmıştı. Batı finalinde mücadele takımlardan Golden State, 1976'dan beri şampiyon olamadı. Stephen Curry-Klay Thompson ikilisiyle büyük bir çıkış yakalayan Golden State, karşısında son şampiyonluğunu 1995'te kazanan Houston Rockets'ı bulacak.

Houston, ilk turda Dallas'ı eledikten sonra konferans yarı finalinde Los Angeles Clippers'ı 3-1 geriden gelerek safdışı bıraktı. Takımın süper yıldızları James Harden ve Dwight Howard'a Golden State karşısında büyük iş düşecek. Clippers serisinde çok başarılı bir performans gösteren Corey Brewer ve Trevor Ariza, takımın diğer kilit isimleri. Normal sezonun en iyi derecesine sahip Golden State ise en değerli oyuncu ödülünü kazanan Stephen Curry liderliğinde durdurulamaz bir performans sergiliyor. İlk turda Ömer Aşık'ın takımı New Orleans'ı konferans yarı finalinde Memphis'i eleyen Golden State sadece hücumuyla değil; sert savunmasıyla da dikkat çekiyor. 

Doğu finaline ise Atlanta Hawks ev sahibi avantajı ile başlayacak. San Antonio'ya büyük başarı kazandıran hücum modelini benimseyen Atlanta, bir süper yıldıza sahip olmasa da tam bir takım. Atlanta, ilk turda Brooklyn konferans yarı finalinde ise Washington'ı 4-2'lik skorlarla geçti. Cleveland ise 4 yıl sonra yeniden takıma dönen LeBron James ve yıldız oyun kurucu Kyrie Irving'e güveniyor. Takımın 3. yıldızı Kevin Love ise ilk turdaki Boston serisinde sakatlandı ve sezonu kapattı. Boston'ı süpüren Cleveland, konferans yarı finalinde Chicago Bulls'a 4-2 üstünlük sağlamıştı.

 

Sayfa Yükleniyor...