Hollanda'nın en yeteneklisi Depay

Hollanda Birinci Futbol Ligi'ni (Eredivisie), en yakın rakibi Ajax'ın 17 puan önünde şampiyon tamamlayan PSV'nin forvet oyuncusu Memphis Depay, Johan Cruyff Vakfı tarafından sezonun en yetenekli futbolcusu seçildi.

NTV Spor 19.05.2015 - 16:11
Hollanda'nın en yeteneklisi Depay

Johan Cruyff ve Frank de Boer'un da aralarında bulunduğu jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucu birinci seçilen Depay, bu kapsamda "Johan Cruyff Ödülü"nün sahibi oldu. Attığı 22 golle sezonun en golcü ismi olan 21 yaşındaki Depay, ödülünü ağustos ayında düzenlenecek törende alacak.

Hollandalı efsane futbol adamı Cruyff, geçen sezon çok yaklaştığı ödülü bu sene almayı hak eden Depay'ın büyük bir ilerleme kaydettiğini söyledi. Depay ise aldığı ödülün gurur verici olduğunu ifade etti.

Hollanda Milli Takımı ve PSV'de oynadığı başarılı futbolla dikkatleri üzerine çeken Depay, bir süre önce vatandaşı Louis van Gaal'in çalıştırdığı İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester United'la anlaşma imzalamıştı.

Eindhoven ekibinin şampiyon olmasında büyük pay sahibi olan Depay, 2011 yılından bu yana PSV formasıyla çıktığı 124 maçta 50 gol attı. Depay, şimdiye kadar 15 kez formasını giydiği Hollanda Milli Takımı'nda ise 2 gol kaydetti.

 

Sayfa Yükleniyor...