"Bunlar çocukça oyunlar"

Barcelona ve Hollanda Milli Takımı'nın eski yıldızı Johan Cruyf, gelmiş geçmiş en iyi oyuncu tartışmalarına ilginç bir yaklaşımda bulundu. Cruyff, konuyla ilgili olarak "Gazetelerin satmaya ihtiyacı var, bu tür tartışmalar çocukça oyunlar" yorumlarını yaptı.

NTV Spor 19.05.2015 - 14:09
"Bunlar çocukça oyunlar"

Messi'nin gelmiş geçmiş en iyi oyuncu olduğu yönündeki tartışmalara bir yorum da Johan Cruyff'tan geldi. Ajax'la başladığı futbolculuk kariyerine, daha sonra Barcelona'da devam eden, Katalan ekibiyle 4 lig, bir de Şampiyonlar Ligi olmak üzere çok sayıda kupa kazanan Cruyff, Messi'nin çok iyi bir oyuncu olduğunu söyledi. 1970'lerin ve Hollanda futbolunun en iyi oyuncularından biri olarak gösterilen 'sarı fare' lakaplı oyuncu, gelmiş geçmiş en iyi oyuncu sorusuna ise direk yanıt vermedi. Bu tür tartışmaları abartı olarak nitelendiren Cruyff, "Neden iyiden kötüye bir sıralama yapmak zorundayız. Gazetelerin de satılması gerekir ki; bu ayrı bir konu ve noktaya da takılmayacağım. Di Stefano ve Pele olağanüstüydü. Bunlara karşın, bu tür tartışmaları çocukça oyunlar olarak görüyorum" diye konuştu.

Messi'yi gelmiş geçmiş en iyi oyuncu olarak nitelemeyen ve Barcelona için önemli bir figür olduğunu vurgulayan Cruyff, "Sadece oyuncu olarak değil, futbol sahası dışında da takıma katkı sağlıyor. Luis Enrique'yi sevmiyor demiyorum ama hoşlandığı birisiyle çalışmaya ihtiyacı var. Soru, Messi'nin satışlara, sponsorlara, her şeye katkısı. Kalitesi sonuçlarla ölçülebilir" ifadeleriyle ilginç açıklamalar yaptı.

Sayfa Yükleniyor...