Warriors iyi başladı

NBA'de Batı Konferansı final serisinin ilk maçında, Golden State Warriors, Houston Rockets'ı 110-106 yenmeyi başardı. Maçın yıldızı, normal sezonun en değerli oyuncusu seçilen Stephen Curry oldu. Curry maçı 34 sayı, 6 ribaund ve 5 asistle tamamladı.

NTV Spor 20.05.2015 - 11:21
Warriors iyi başladı

NBA'de Batı Konferansı final serisinin ilk maçında, Golden State Warriors, Houston Rockets'ı konuk etti. Rockets deplasmanda maça çok iyi başladı. 2. çeyrekte fark bir ara 16 sayıya kadar çıktı. Bunun üzerine Golden State koçu Steve Kerr, faul problemine giren pivot Andrew Bogut'u oyundan alarak takımı kısalttı. Kerr'ün, kısa forvet Draymond Green'e, Dwight Howard'a savunma görevi vermesiyle maçta dengeler bir anda değişti. Kısa Golden State 5'i, yedek oyun kurucu Shaun Livingston liderliğinde farkı hızla eritmeye başladı. Livingston'ın 14 sayı bulduğu çeyreğe son noktayı koyan oyuncu, normal sezonun en değerli oyuncusu ödülünü alan Stephen Curry oldu. Curry'nin basketiyle Golden State ilk yarıyı 58-55 önde kapattı.

Çekişme, 2. yarıda da devam etti. Houston, çok başarılı bir oyun ortaya koyan James Harden sayesinde son dakikalara kadar maçın içinde kaldı; ancak sonunu getiremedi. Rockets, bitime 2 dakika kala farkı 9 sayıya kadar çıkaran Golden State karşısında, son 14 saniyeye sadece 2 sayı geride girse de, sahadan 110-106 yenik ayrıldı.

Golden State'te Stephen Curry 34 sayı, 6 ribaund ve 5 asistle oynadı. Shaun Livingston kenardan gelerek 18 sayılık çok önemli katkı verdi. Houston'da ise James Harden'ın 28 sayı, 11 ribaund ve 9 asist ile 4 top çalmalık performansı sonucu değiştirmek için yeterli olmadı.

Serinin 2. maçı yine Golden State'in evinde oynanacak.

Sayfa Yükleniyor...