6 bin sporcu mücadele edecek

Azerbaycan tarihinin en büyük spor organizasyonu olan Bakü 2015 Avrupa Oyunları için yapılan hazırlıklar tamamlanarak son aşamaya gelindi. Organizasyon, 12 Haziran'da başlayacak ve 28'inde sona erecek. Bakü 2015'te, 49 ülkeden 6 bin sporcu mücadele edecek.

NTV Spor 20.05.2015 - 13:08
6 bin sporcu mücadele edecek

Azerbaycan, 2015 Avrupa Oyunları'na hazır. Müsabakaların gerçekleştirileceği yeni stadyum ve spor salonlarının inşaatı tamamlandı. Mevcut tesislerin modernizasyon çalışması da bitirildi. Bakü 2015'te, 49 ülkeden 6 bin sporcu mücadele edecek.

Azerbaycan Milletvekili Adil Aliyev, yaptığı açıklamada, Avrupa Oyunları'nın ilk defa Azerbaycan'da gerçekleşmesinin, ülke için kazanılan en önemli uğurlardan biri olacağını ifade etti.  Azerbaycan'da sporun bu kadar ileri seviyeye taşınmasının merhum lider Haydar Aliyev'in sayesinde olduğunu vurgulayan Adil Aliyev, Avrupa Oyunları'nın dünya tarihine altın harflerle yazılacağını söyledi.

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva da, Avrupa Oyunları'nın Azerbaycan için çok önemli bir organizasyon olduğunu, Avrupa Oyunları'nın tarihinde bir ilkin yazılacağını söyledi. Paşayeva, Avrupa Oyunları Başkanı'nın, "Azerbaycan, Avrupa Oyunları'na hazır. Biz bile bu kadar beklemiyorduk. Azerbaycan çok büyük bir işi başardı" şeklindeki açıklamalarını hatırlatarak, bunun Azerbaycan'a olan itimadın artmasından kaynaklandığını belirtti.

Sayfa Yükleniyor...