Fransa Açık'a doğru!

Sezonun 2. Grand Slam Turnuvası olan Fransa Açık'ta heyecan, pazar günü başlıyor. Son 10 yılda turnuvaya tek favori olarak katılan Rafael Nadal, bu kez Novak Djokovic, Roger Federer ve Andy Murray karşısında küllerinden doğmak için mücadele edecek. Milli tenisçimiz Marsel İlhan birinci turda Stanislas Wawrinka ile karşılacak. Kadınlarda ise son şampiyon Maria Sharapova ve dünya bir numarası Serena Williams en büyük favori konumunda.

NTV Spor 22.05.2015 - 14:55
Fransa Açık'a doğru!

Teniste sezonun ikinci Grand Slam Turnuvası, Fransa Açık, için geri sayım sürüyor. Roland Garros'ta bugüne dek sadece 1 yenilgi alan; 9 şampiyonluk sahibi Rafael Nadal, bu yıl ilk kez, turnuvaya kesin favori etiketiyle başlamıyor.

Turnuvaya 6 numaralı seribaşı olarak başlayacak İspanyol raket, Fransa Açık öncesinde 10 yıl sonra ilk kez, dünya sıralamasında 7. basamağa geriledi. Toprak korttaki hazırlık turnuvalarında beklenmedik şekilde bocalayan Nadal'ı, Fransa Açık'ta zorlu bir eşleşme bekliyor. İspanyol tenisçinin çeyrek finaldeki olası rakipleri arasında dünya bir numarası Novak Djokovic var. Bu sezon toprak kortta henüz maç kaybetmeyen Sırp tenisçi, Fransa Açık'ı ilk kez kazanmak için korta çıkacak.

Turnuvaya formda başlayacak bir başka isim de Andy Murray. Münih'te ilk kez toprak kortta zafere ulaşan Murray, Madrid'de de Nadal'ı yenerek şampiyon olmuştu. 17 Grand Slam şampiyonu Roger Federer'in ise çeyrek finalde 8 numaralı seribaşı Stanislas Wawrinka ile eşleşme ihtimali bulunuyor. Geçen yıl Avustralya Açık'ta kariyerinin ilk Grand Slam şampiyonluğuna ulaşan Wawrinka, birinci turda Marsel İlhan ile karşılaşacak.

Kadınlarda ise son şampiyon Maria Sharapova ile dünya bir numarası Serena Williams'ın neler yapacağı merakla bekleniyor. Fransa Açık'taki son 21 maçın 20'sinden galip ayrılan Sharapova, Roma Açık zaferinin ardından, turnuvaya moralli başlayacak. Bir numaralı seribaşı Williams ise Sharapova ile birlikte turnuvanın en favori isimlerinden. Birleşik Amerikalı raketin üçüncü turdaki olası rakipleri arasında sakatlıktan sonra hızla çıkış yapan Victoria Azarenka bulunuyor. Geçen yılın finalisti Simona Halep ve son Wimbledon şampiyonu Petra Kvitova da turnuvayı kazanabilecek tenisçilerin başında geliyor.

Sayfa Yükleniyor...