BGD transferde hızlı!

İstanbul Üniversitesi Basketbolu Geliştirenler Derneği, ikinci yabancı oyuncu olarak Lindsey Harding ile anlaştı.

NTV Spor 22.05.2015 - 15:16
BGD transferde hızlı!

1984 Alabama/USA doğumlu sporcu geçtiğimiz sezon Edirne Belediyesi Edirnespor takımında 16 sayı, 4,6 ribaunt ve 4 asist ortalamaları ile oynamıştı. 2007 senesinde Duke Üniversitesini bitiren Harding aynı yıl Phoenix Mercury tarafından birinci sırada draft edilmişti. WNBA'de sırasıyla Minnesota Lynx, Washington Mystics, Atlanta Dream ve Los Angeles Sparks formaları giyerken 11,1 sayı, 3,2 ribaunt ve 4,5 asist ortalamaları ile oynadı.

Avrupa kariyerine Mersin Büyükşehir Belediyesi takımında başlayan sporcu daha sonra Litvanya'nın Teo Vilnius, Rusya'nın Dinamo Kursk ve Galatasaray takımlarında basketbol yaşantısını sürdürdü.

Konu ile ilgili görüşlerini bildiren BGD Genel Koordinatörü Murat Tümer “Önümüzdeki ay Avrupa Şampiyonasında Belarus takımının formasını giyecek olan Lindsay Harding ile anlaştık. Geçtiğimiz sezon Edirne Belediyesi Edirnespor'un Play-Off'a kalmasında son derece önemli bir rol oynayan Harding TKBL'deki ilk sezonumuzda takımımızın önemli bir parçası olacak. Umuyorum onun ve diğer oyuncularımızın katkıları ile önümüzdeki sezonu planladığımız yerde tamamlarız. Kendisine BGD forması altında başarılar diliyorum.” dedi.

Sayfa Yükleniyor...