Brugge bileti kaptı

Belçika'da şampiyonluk play-off grubu tamamlandı. Şampiyon Gent'in ardından Club Brugge, Şampiyonlar Ligi vizesi alan ikinci takım oldu

NTV Spor 24.05.2015 - 17:33
Brugge bileti kaptı

Belçika'da şampiyon Gent'in ardından Club Brugge, Şampiyonlar Ligi vizesi almayı başardı.

Normal sezonu dört puan farkla lider bitirmesine karşın play-off'ta art arda aldığı yenilgilerle şampiyonluğu Gent'e kaptıran mavi-siyahlılar, play-off'un son haftasında Kortrijk'i 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın tek golünü 2. dakikada Izquierdo kaydederken, bu sonuçla Club Brugge, Şampiyonlar Ligi'ne ön elemeden katılma hakkı elde etti.

Anderlecht ise play-off grubunu üçüncü bitirerek UEFA Avrupa Ligi vizesini aldı. Son maçında şampiyon Gent ile karşı karşıya gelen Anderlecht rakibi karşısında 3. dakikada Pedersen'in golüyle yenik duruma düştüğü mücadelede 22'de Deschacht ve 51'de Mitrovic'in golleriyle karşılaşmadan 2-1 galibiyetle ayrılmayı başardı.

Belçika şampiyonluk play-off grubunda Avrupa Ligi'ne giden son takım ise Standard Liege oldu. Kırmızı-beyazlılar son maçında Charleroi'yı 26'da Ezekiel ve 79'da Teixeira'nın golleriyle 2-0 mağlup ederek grubu dördüncü sırada tamamladı. 

Bu arada Belçika'da Club Brugge'den Michel Preud d'homme yılın teknik direktörü, Matthew Ryan yılın kalecisi, Victor Vazquez de yılın futbolcusu ödülüne layık görüldü. 


 

Sayfa Yükleniyor...