'Sen başkan olsana' dedim...

Galatasaray'da yönetim akşam yemeğinde bir araya geldi. Galatasaray eski başkanı Duygun Yarsuvat ile yeni başkan Dursun Özbek, NTV yayınına katıldı. Yarusvat, Özbek'e güvendiğini söylerken; Dursun Özbek, "Yeni Galatasaray değil, yine Galatasaray, daima Galatasaray" ifadelerini kullandı.

NTV Spor 25.05.2015 - 21:19
'Sen başkan olsana' dedim...

Duygun Yarsuvat yeni yönetimin beraber çalıştığı arkadaşlardan oluştuğunu söylerken, "Dursun Özbek, başkan yardımcımdı. Çok başarılı aylar geçirdik. Çok uğraştık. Kimsenin cesaret edemediği bir işe soyunduk. Bu göreve talip olduğumuz vakit, bir çok kişi 'Siz kayyum musunuz, bu Galatasaray kayyuma gider' diye konuştu. Ama biz Galatasaray'ın kayyuma gitmeyeceğini söyledik. Dursun başkanımın yapmış olduğu çalışmalar, Galatasaray'ı düzlüğe çıkarmıştır. Bundan sonra Dursun kardeşim, başkan olarak bu işi yürütecek. Artık Galatasaray'ın her şeyini biliyor. Bu işi çok rahatlıkla götürecek ve Galatasaray'ı daha üst seviyelere çıkartacaktır" diye konuştu.

Mali sorunların önemli olmadığını vurgulayan Yarsuvat, "Her kulüpte mali sorun var, mühim olan kriz idare etmektir ve bunu da başarıyla yerine getirmiştir" ifadelerini kullandı.  

Dursun Özbek'e ilk ne zaman başkanlığı teklif ettiği sorusuna ise Yarsuvat, "Seçildiğimiz gün Dursun Özbek'i önermiştim. İçimizden birinin başkan olacağı açıktı. O zaman baktığımda benden sonra sen başkan olsana dedim. O da düşünelim daha vakit var dedi" yanıtını verdi.  

Galatasaray'da hiçbir şeyin değişmediğini söyleyen Yarsuvat, "Dursun Özbek'in sloganını biliyorsunuz, yeni Galatasaray değil yine Galatasaray ona devam edeceğiz" diye konuştu.  

Galatasaray'ın çiçeği burnundaki başkanı Dursun Özbek ise Duygun Yarsuvat'ın kendine iltifa ettiğini söylerken, "Çok güzel bir insan. Kendisi ile 7 ay gibi bir çalışma fırsatı buldum, kendisinden çok istifa ettim. Böyle büyük bir camianın yönetilmesi için lider vasıfli kişilere ihtiyaç vardır. Hocam da hem Galatasraylılar hem de hukuk camiası için biçilmiş kaftan. Biz ondan istifade ettik, hocamın direktif değil de yön vermesiyle elimizden geleni yaptık. Hocamın söylediği her şeye katılıyorum; yalnız bir şeyde hocamın büyük katkısı var. Gerek kriz gerek mali yapının yönetilmesinde hocam bize önder olmuştur" dedi.  

Kendisinin başkanlığa adaylık konusun ilk günlerde gündeme geldiğini söyleyen Özbek, "İlk geldiğimiz gün içimizden bir başkan çıkarmak üzere konuşmuştuk. Çünkü altı ayda çok şey yapmak mümkün değildi ve projelerin tamamlanmasına ihtiyaç vardı. Çalışma döneminde hocamla el ele sırt sırta gittiğimiz dönemde hocam beni işaret etti. Oradaki performans da önemliydi. Bu manada hocama çok teşükker ediyorum. Birileri veda yemeği diyordu. Bu veda değil, normal bir yemektir. Hocamın hiçbir zaman veda edeceğini düşünmüyorum. Kendisi Galatasaray için çok önemli bir isimdir. Her zaman da Galatasaray'ın içinde olacaktır. Yeni Galatasaray değil, yine Galatasaray, daima Galaltasaray" diyerek sözlerini bitirdi.  

 

Sayfa Yükleniyor...