Galatasaray'da ilkleri yaşadılar!

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşan Galatasaray'da başta teknik direktör Hamza Hamzaoğlu olmak üzere birçok futbolcu kariyerlerinde bir ilki yaşadı.

NTV Spor 26.05.2015 - 14:18
Galatasaray'da ilkleri yaşadılar!

Sarı-kırmızılı takımında, ligin 12. haftasında Cesare Prandelli'nin yerine göreve getirilen Hamza Hamzaoğlu, hem teknik direktör hem de futbolcu olarak Süper Lig şampiyonu olan ilk isim oldu.

Galatasaray'da 1991-1995 yıllarında 4 sezon futbol oynayan ve bu dönemde iki kez lig şampiyonluğu yaşayan Hamzaoğlu, sarı-kırmızılı takımın teknik direktörlüğünde de mutlu sona ulaştı. Hamza Hamzaoğlu, ayrıca teknik direktörlük kariyerinde ilk Süper Lig şampiyonluğunu kazandı.

11 FUTBOLCU İLK KEZ KUPAYI KALDIRACAK
Sarı-kırmızılı takıma önceki sezon dahil olan Armindo Bruma, Alex Telles, Koray Günter ve bu sezon transfer edilen Yasin Öztekin, Blerim Dzemaili, Goran Pandev, Tarık Çamdal, Sinan Bolat, Sinan Gümüş ile genç oyuncular Birhan Vatansever ile Alperen Uysal ilk kez Süper Lig'de kupayı kaldıracak.

SABRİ SARIOĞLU'NUN 6. ŞAMPİYONLUĞU
Sarı-kırmızılı takımdaki 14. sezonunu geçiren Sabri Sarıoğlu, 6 kez şampiyonluk gördü.

Galatasaray'da Aydın Yılmaz 5, Hakan Balta ve Samih Kaya ise 4'er kez şampiyonluk sevincine ortak oldu.

4. SEZONLARINDA 3. KEZ ŞAMPİYON OLDULAR
Galatasaray'ın yıldız oyuncuları Fernando Muslera, Felipe Melo ve Selçuk İnan, sarı-kırmızılı takımdaki 4. sezonlarında 3. kez şampiyon oldu.

Galatasaray'da Yekta Kurtuluş ve Emre Çolak da 3. kez şampiyonluk sevinci yaşarken, Wesley Sneijder, Burak Yılmaz, Umut Bulut, Aurelien Chedjou, Hamit Altıntop ve Eray İşcan da kariyerlerinde 2. kez Süper Lig'de mutlu sona ulaştı.

OLCAN ADIN İKİ TAKIMDA ŞAMPİYONLUK YAŞADI
Galatasaray'da Olcan Adın iki farklı takımla Süper Lig şampiyonluğuna ulaştı.

Tecrübeli futbolcu, daha önce Fenerbahçe ile 2 kez şampiyonluk kupasını kaldırmıştı.

Sarı-kırmızılı takımın kadrosunda olmasına rağmen bu sezon hiç forma giymeyen Gökhan Zan da biri Beşiktaş olmak üzere 4. kez şampiyonluk yaşadı.

Sayfa Yükleniyor...