"Mahkemeden sonra başkanlığı bırakacağım"

Gazete ilanından dolayı tekrar aday olduğunu açıklayan Aziz Yıldırım, "Bazı isimler korkaklıklarından dolayı isimlerini bile yazamıyorlar" dedi. 7 Temmuz'daki mahkemeden kararın çıkacağını açıklayan Yıldırım, "Lehte çıkarsa üzerimize sürülen lekeden kurtulacağız. Aleyhte olursa zaten üyelikten istifa ederim. Mahkemenin ertesi günü kongre kararı alacağım ve emeaneti kongreye teslim edeceğim" ifadelerini kullandı.

NTV Spor 27.05.2015 - 15:05
"Mahkemeden sonra başkanlığı bırakacağım"

"Her cümlemin arkasındayım ve her söylediğimin arkasındayım" diyen Aziz Yıldırım, "Önce isimlerinizi yazacaksınız. Dün 20 kişi toplanıyorlar ve isimlerini bile yazamıyorlar. Bu metnin nereye gittiğini bilmiyorlar. Siz gelirsiniz yönetimini, kurullarınızı yaparsınız; "benim yönetimim kurullarım bu" dersiniz. Fenerbahçe'ye bir şeyler yapacaksınız, ne yapacağınızı kamuoyuna anlatacaksınız. zaten bir şeyler yapacaksanız, buna inanırsam zaten bırakırım. Benim bir tek derdim var, Fenerbahçe şampiyon olmuş, olmamış bunun derdinde değilim. Hiçbir şey de Fenerbahçelilere vaat etmiyorum. Tek davam var. Fenerbahçe Spor Kulübü üzerine atılan lekenin temizlenmesi ve onun içinde olan ben ve arkadaşlarımın bu lekeyi üzerimizden kaldırmak. Bunun mücadelesini yapıyoruz. Mahkeme Temmuz'un 7'sinde. Temenni ediyorum olumlu veya olumsuz yönde bir karar verir. Olumlu yönde verirse Fenerbahçe Kulübü ve biz, temizlenmiş olacağız. Aksi olursa, ki böyle olmamasına inanarak söylüyorum bunu; o zaman zaten Fenerbahçe Spor Kulübü üyeliğinden istifa ederim. Böyle bir lekeyi taşımam ve Fenerbahçe'ye de benim üzerimden taşıtmam" dedi. 

"3 Temmuz sürecinde bizlerle hareket etmeyenler, gazetelere ilan vermeyenler 2011'de yine gazeteye ilan verdiler ve kongrede onları rezil ettim" ifadelerini kullanan Aziz Yıldırım, "Bu Fenerbahçe'yi bunların yöneteceklerine inansam bugün bırakırım. Fenerbahçe'nin çok sorunları var. Dışarıdan göründüğü gibi değil. Biz hisse senetleri satarız, şunu yaparız, bunu yaparızla bu kulüp dönmez. Kongrede geleceği anlatacağım. 50 milyon dolar harcayarak transfer yapardım, kulübü borca sokardım ama yarın Fenerbahçe olmazdı. Biz burayı kendi şirketlerimizi, kendi ailemizi nasıl idare etmeye çalışıyorsak haklarını koruyorsak öyle çalıştık. Bu ilan olmasaydı bugün başka konuacaktım; ama isimlerini bile saklayarak böyle bir ilan verenlerin, bu tehditlerinden dolayı adayım, ne zamana kadar? Mahkeme neticeleninceye kadar. Mahkeme neticelendiğinin ertesi gün kongre kararı alacağım ve emaneti kongreye gelip teslim edeceğim. Herkes bilsin ki; 17 sene bu kulübü onurlu yaşamımda onurlu sayfa tutan bir
zamanı yaşadım. Bu herkese nasip olmaz"

"Gazete ilanından sonra adayım, herkes aday olabilir" ifadelerini kullanan Aziz Yıldırım, "Mahkemenin bittiği güne kadar başkanlık yapacağım. Lehimize verilirse zaten yine bırakacağım ama aleyhimize verilirse istifa edip kongre kararı alıp bırakacağım. Ben evime gidip hayatıma devam etmek istiyorum, şu an bunu yapamıyorum. Eve gidiyorum üzüntüm devam ediyor. Kimseyi suçlayamıyorum. Kendi kendime soruyorum neden başkanlık yapıyorsun diye" açıklamalarını yaptı.

Sayfa Yükleniyor...