UEFA boykot edebilir!

Genel Sekreter Gianni Infantino, ertelenmesini istedikleri FIFA kongresini boykot edebileceklerini duyurdu.

NTV Spor 27.05.2015 - 21:08
UEFA boykot edebilir!

UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, rüşvet operasyonunun ardından FIFA başkanlık seçiminin ertelenmesi çağrısında bulundu.

UEFA adına bildiriyi okuyan Infantino, "FIFA kongresi yaşanan olayların ardından ertelenmeli ve başkanlık seçimi önümüzdeki altı ay içerisinde yapılmalıdır" dedi.

UEFA açıklamasında FIFA ile ilgili olarak ise, "Bugün olanlar FIFA adına utanç vericidir ve dünya futbolunun genel imajına büyük zarar vermektedir. Rüşvetin ne yazık ki FIFA'nın bir kültürü haline geldiğini üzülerek görmekteyiz" yorumu yapıldı.

UEFA bugün kendisine bağlı futbol federasyonlarıyla bir toplantı yaparak durum değerlenirmesinde bulunacaklarını da belirtti.

UEFA yaşananların Avrupa futbol ailesinde büyük bir şok ve üzüntü yarattığını belirterek, "Artık FIFA'da gerçek bir temizlik ve yeniden organize şart olmuştur. Dünya futbolunun bu şekilde yönetilmeye devam edilmesine imkan yoktur" denildi. UEFA yetkilileri bugün Varşova'da kendine bağlı federasyonlarla yapacağı toplantının ardından yarınki FIFA başkanlık seçimlerini boykot edebileceklerini de duyurdu.

Sayfa Yükleniyor...