Kupa kimin olacak?

Almanya Kupası'nda Borussia Dortmund ile Wolfsburg şampiyonluk için Berlin Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Bu maçla birlikte, Borussia Dortmund'da, 7 yıllık Jürgen Klopp dönemi de resmen son bulacak. Wolfsburg ile Dortmund'u karşı karşıya getirecek Almanya Kupası finalini, yarın saat 21:00'den itibaren NTV Spor Smart'tan canlı olarak izleyebilirsiniz.

NTV Spor 29.05.2015 - 10:54
Kupa kimin olacak?

Borussia Dortmund, son 7 yıldır takıma büyük başarılar yaşatan teknik direktör Jürgen Klopp'a, Almanya Kupası ile veda etmek istiyor. Takımı 2011 ve 2012'de Bundesliga şampiyonluğuna taşıyan, 2012'de Almanya Kupası'nı kazandıran Klopp, aylar önce, sezon sonunda görevini bırakacağını açıklamıştı. Bu sezon bir ara Bundesliga'nın son sırasına kadar gerileyen Borussia Dortmund, 2. yarıda yaptığı çıkışla, ligi 7. basamakta tamamlayıp; UEFA Avrupa Ligi bileti aldı. Klopp karşılaşma öncesi iddialı konuştu. Dortmund'dan ayrılmadan önce, son kez bir şampiyonluk kutlamasına katılmak istediğini söyledi.

Ancak sarı-siyahlıların işi hiç de kolay olmayacak. Zira rakip zorlu Wolfsburg. 2009'da tarihinin ilk Bundesliga şampiyonluğunu kazanan Wolfsburg, bu sezonu, Bayern Münih'in ardından 2. sırada tamamladı. Kupa finalindeki rakibi Dortmund'u, 2 hafta önce lig'de 2-1 yenen Wolfsburg, Bundesliga'nın sonunu ise iyi getiremedi. Takım, son 6 lig maçında sadece 2 galibiyet alabildi.

Borussia Dortmund ile Wolfsburg'u, Berlin Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya getirecek final maçında, Almanya'da ilk kez, gol çizgisi teknolojisi kullanılacak. Bundesliga'da gelecek sezondan itibaren sahalara yerleştirilecek "şahin gözü" adlı sistem, kupa finalinde görücüye çıkacak.

Sayfa Yükleniyor...