Almanya Kupası'nda final heyecanı

Almanya Federasyon Kupası finalinde Borussia Dortmund ile Wolfsburg bugün karşı karşıya gelecek. Hemen hatırlatalım bu zorlu mücadele 21.00'den itibaren canlı yayınla NTV Spor Smart HD'de.

NTV Spor 29.05.2015 - 20:16
Almanya Kupası'nda final heyecanı

Geçen sezon finalde Bayern Münih'e kaybeden Borussia Dortmund ile Bundesliga'yı bu sezon ikinci sırada tamamlayan Wolfsburg, Berlin Olimpiyat Stadı'nda Almanya Kupası'nı kazanmak için mücadele edecek.

Almanya Kupası'nda 7 kez final oynayan Borussia Dortmund, tarihinde 3 kez kupayı müzesine götürdü. Wolfsburg ise bir kez final oynayıp daha önce kazanamadığı kupada, 1995 yılı finalinde Borussia Mönchengladbach'a 3-0 mağlup olmuştu.

İki takım Almanya Kupası'nda şu ana kadar sadece bir kez karşılaştı. Geçen sezon iki takım arasında yarı finalde oynanan mücadeleyi Borussia Dortmund 2-0 kazanmıştı.

Borussia Dortmund ile Wolfsburg toplamda 39 kez birbirlerine rakip oldu. Bu maçların 19'unu Borussia Dortmund, 9'unu Wolfsburg kazandı, 11 karşılaşma da berabere sonuçlandı.

Almanya Kupası'nı en fazla Bayern Münih müzesine götürdü. Bavyera ekibinin 17 kez kazandığı kupada, Werder Bremen 6, Schalke ise 5 defa mutlu sona ulaştı.

Bu sezon kupayı kazanan ekip toplam 3,5 milyon euro gelir elde edecek. Finalde mağlup olan takımın kasasına ise 2,5 milyon avro girecek.

ALMAN FUTBOLUNDA BİR İLK
Borussia Dortmund ile Wolfsburg arasında oynanacak final maçında, Alman futbolunda ilk kez kale çizgisi teknolojisi kullanılacak.

Diğer yandan, sarı-siyahlı ekip için bugün oynanacak karşılaşma ayrı bir anlam taşıyor. Bu sezonun ilk yarısında kötü sonuçlar alan ve bir ara puan cetvelinde son sıraya kadar gerileyen Borussia Dortmund'da teknik direktör Jürgen Klopp, 1,5 ay önce, sezon sonunda görevi bırakacağını açıklamıştı.

KLOPP İLE SON KEZ
Borussia Dortmund'da 2008'den bu yana görevde bulunan ve 2 şampiyonluk ile bir kez de kupa sevinci yaşayan Klopp,bugün oynanacak maçtan sonra sarı-siyahlı ekibin teknik direktörlüğünden ayrılacak.

Olimpiyat Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Klopp, maçta kendisinin değil takımın merkezde olmasını istediğini belirterek, "Kahraman olma isteğim yok, bunu oyuncularıma bırakıyorum" ifadesini kullandı.

Sezon başından bu yana Almanya Kupası'nda final oynamayı hedeflediklerini vurgulayan tecrübeli teknik adam, oyuncularının kupayı kazanacağından emin olduğunu kaydetti.

Wolfsburg Teknik Direktörü Dieter Hecking de kupayı kazanmak istediklerini belirterek, "Az hata yapan takım karşılaşmayı kazanır" dedi. Hecking, kale çizgisinin kullanılmasıyla ilgili olarak ise "Sporu adil yapan her şey istenilir" yorumunda bulundu.

Borussia Dortmund ile Wolfsburg arasında oynanacak karşılaşma 21.00'de başlayacak.

 

Sayfa Yükleniyor...