"Blatter hala başkan"

Sepp Blatter'in üst üste 5. dönem FIFA başkanlığına seçilmesi İtalyan basınında, "Blatter hala başkan" ve "Blatter'in başkanlığı yeniden onaylandı" şeklindeki başlıklarla duyuruldu.

NTV Spor 30.05.2015 - 00:06
"Blatter hala başkan"

Ülkenin önde gelen spor gazetelerinden La Gazzetta dello Sport, Blatter'in yeniden FIFA'nın başkanı olarak seçilmesine ilişkin haberini, "Blatter hala başkan" başlığıyla duyurdu.

Gazetenin sitesindeki konuyla ilgili haberi bir süre sonra, FIFA başkanlığına aday olup daha sonra çekilen eski Portekizli futbolcu Luis Figo'nun sosyal paylaşım sitesinden yaptığı, "Bugün futbol için kara bir gün. Futbol ve futbolu sevenler kaybetti" yorumuyla okuyucularına ilk sırada duyurması dikkati çekti.

Blatter'in yeniden seçilmesini eleştiren Figo, "Blatter, yolsuzluğu biliyordu ve tolerans gösteriyordu. Onun yeniden seçilmesi FIFA organizasyonunun da hastalıklı olduğunu gösteriyor" yorumunda bulundu. Figo, Blatter'in gerçekten futbol için endişeleniyorsa ilerleyen günlerde tekrar istifa etmesi gerektiğini savundu.

Corriere dello Sport gazetesi ise "FIFA seçimlerinde Blatter'in başkanlığı onaylandı" başlığıyla duyurduğu haberinde, 79 yaşındaki başkanın üyelere yaptığı teşekkür konuşmasına yer verdi.

Tuttosport gazetesinde çıkan haberde de, "Blatter yeniden başkan" başlığı kullanılırken, "FIFAGATE" adı verilen son yaşanan rüşvet operasyonu ve UEFA ile ABD'nin muhalefetine rağmen Blatter'in Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin'in çekilmesiyle 5. kez üst üste yeniden başkan olduğu yazıldı.

Ülkede ana akım gazetelerden La Repubblica ise "Yolsuzluk skandalına rağmen Blatter başkan olarak kalmaya devam ediyor" ifadelerine yer verdi.

Rainews24 kanalı da haberinde "Blatter, FIFA yönetiminde kalmaya devam edecek" yorumuna yer verdi.

Sayfa Yükleniyor...