"UEFA'yı asla unutmayacağım"

FIFA Başkanlığı'na seçilen Sepp Blatter, UEFA'nın kendisine karşı yürüttüğü kampanyayı affettiğini ama asla unutmayacağını açıkladı.

NTV Spor 30.05.2015 - 13:33
"UEFA'yı asla unutmayacağım"

1998'den bu yana sürdürdüğü FIFA Başkanlığı'na yolsuzluk soruşturmasının gölgesinde beşinci kez seçilen Sepp Blatter, UEFA'yı suçladı. Seçilmesinin ardından İsviçre televizyonu RTS'ye konuşan Blatter, "UEFA'dan kişisel olarak değil kurum olarak aleyhimde adeta bir nefret kampanyası yürütüldü. Şunu unutmasınlar, 1998'de ben başkan olduğumda FIFA'da UEFA'nın esamesi okunmuyordu" dedi. Blatter, kendisini istifaya çağıran UEFA Başkanı Michel Platini ve Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'ne hafif tehdit yollu mesajını "Herkesi affederim, ama asla unutmam" sözleriyle göndermeyi de ihmal etmedi.

PLATINI: "SÜRESİNİ TAMAMLAYAMAZ"
UEFA Başkanı Michel Platini seçimin ardından, "Kurumumun, FIFA'da değişim için verdiği mücadeleden ötürü mutlu oldum. Bu sonucun ardından FIFA'nın ne kadar inandırıcı bir kurum olduğu elbette tartışılacaktır. Prens Ali'yi de cesareti için kutladım" açıklamasında bulundu. İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı Greg Dyke da, Sepp Blatter'e seçilmesinin ardından yüklenmeyi sürdürdü. Beşinci kez göreve gelen Blatter ile değerlendirmede bulunan Dyke, "Oy kullananların üçte ikisi artık yeter dedi. Blatter bu yolsuzluk çarkını değiştirebilecek kişi değil. Artık bir değişim şart. Ben şahsen Blatter'in iki yıldan fazla görevde kalabileceğini düşünmüyorum" dedi. İrlanda Cumhuriyeti Futbol Federasyonu Başkanı John Delaney, "Bu, Blatter için sonun başlangıcıdır. Bizim Avrupa olarak yapmamız gereken gücümüzü ona karşı nasıl kullanacağımızı hesaplamak olmalı" ifadesini kullandı. İskoçya Futbol Federasyonu Başkanı Stewart Regan, "Seçim sonucu bizim için sürpriz değil, ancak üzücü oldu. UEFA olarak oturup FIFA ile ilgili elbette bir durum değerlendirmesi yapacağız" şeklinde konuştu.

Sayfa Yükleniyor...