Bursaspor 52 yaşında!

Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, 52 yıl önce kurulan kulübün hedefinin daima zirve olacağını bildirdi.

NTV Spor 01.06.2015 - 11:47
Bursaspor 52 yaşında!

Bölükbaşı, kulübün kuruluşunun 52'nci yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Bursaspor'un, 1 Haziran 1963'te, kökleri cumhuriyetin kuruluş yıllarına dayanan Acar İdman Yurdu, Akınspor, İstiklal Gençlik, Pınarspor ve Çelikspor'un birleşmesiyle oluştuğunu hatırlattı.

O gün Anadolu'da doğan bu yıldızın zamanla büyüdüğünü ve sayısız başarılarla Anadolu'dan Avrupa'ya kadar uzanarak ülkenin gururu haline geldiğini vurgulayan Bölükbaşı, şöyle devam etti:

"33 kurucu üyenin 1963 yılında yaktığı ateş, 52 yıllık büyük bir sevdaya dönüştü. Tırnaklarıyla kazıyarak geldiği günümüzde Türkiye'nin en güçlü spor kulüplerinden biri olan, yaşadığı tertemiz şampiyonlukla gönülleri fetheden Bursaspor'un hedefi daima zirve olacaktır. Türkiye'nin tartışmasız en büyük camiasının baş tacı ettiği kulübümüze kuruluşundan bugüne kadar hizmet veren tüm başkanlarımıza, yöneticilerimize, teknik adamlarımıza, sporcularımıza ve yeşil-beyazlı renklere gönülden bağlı taraftarımıza saygılarımı sunuyor, aramızdan ayrılmış olan bütün değerlerimizi özlem ve rahmetle anıyorum. Bursaspor'un büyümesinde, gelişerek bugünlere gelmesinde elde ettiği başarılarda pay sahibi olan Bursa'nın değerli basınına, kent dinamiklerimize, iş adamlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, reklamlarıyla bu büyük markanın yanında olarak desteğini esirgemeyen tüm kişi ve kurumlara sonsuz şükranlarımızı sunuyorum."

Bölükbaşı, Bursaspor'un çok büyük bir aile olduğunu belirtti.

Kenetlenerek bir bütün haline geldiklerinde önlerinde hiçbir gücün duramayacağını 2010'da gösterdiklerini hatırlatan Bölükbaşı, "Bu güzel tabloyu yeniden yaşamak için ihtiyacımız olan tek şey birliktelik. 'Birlikten kuvvet doğar' sözünden yola çıkarak, altyapısında futbol oynama şerefine eriştiğim, 8 yıldır yönetici ve başkan olarak hizmet vermeye devam ettiğim kulübümüzün 52'nci kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyor, başarı dolu yılları yaşamak temennisiyle büyük Bursaspor camiamıza saygı ve sevgilerimi sunuyorum" ifadesini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...