Mourinho ağzını bozdu!

Chelsea'yi beş yıl aradan sonra İngiltere Premier Lig'de şampiyonluğa taşıyan Jose Mourinho, futbolda tek hedefin kazanmak olduğunu açıklarken, "Topa sahip olmayı güzel oyun olarak niteleyen teknik direktörler ile sıkı defansı önemsemeyenler ve kontra atağı eleştirenler aptal" diye konuştu.

NTV Spor 07.06.2015 - 15:35
Mourinho ağzını bozdu!

Mourinho'nun Chelsea'si geçen sezon ligi domine ederken, oyunu zaman zakman eleştirildi. Buna karşın Maviler, 2. sıradaki Manchester City'nin 8 puan önünde, sadece üç yenilgi ve artı 41 averajla ligi şampiyon tamamladı. Liverpool çalıştırıcısı Brendan Rodgers ile Everton'ın teknik patronu Roberto Martinez gibi yeni nesil menajerler son yıllarda hücum futbolu oynattıkları gerekçesiyle övülürken, Arsenal'in göze daha hoş gelen futbol oynadığı, City'nin ise daha çok gol attığı hatırlatılırken, Mourinho sadece kazanmanın önemli olduğunu söyledi.

The Sunday Times gazetesine konuşan Portekizli teknik adam, "İnsanlar yeni nesil menajerlerden konuşuyor. Yeni nesil ne demek? Nesil bir tanedir ve o da kazanmaktır. Bir kişi her zaman kazanır veya hiçbir zaman kazanamaz, bu böyle bir şey" dedi.

Nisan ayında Manchester United'ı topa sahip olma oranları sadece yüzde 30 olmasına 1-0 yenerek şampiyonluklarını ilan eden Chelsea, bir hafta sonra ise Arsenal ile Emirates Stadı'nda golsüz berabere kalmış; ancak 'sıkıcı Chelsea' tezüharatları statta yankılanmıştı.

Kariyerinde Portekiz, İtalya, İspanya ve İngiltere olmak üzere sekiz lig şampiyonluğu, 7 yerel kupa, bir UEFA Kupası ve 2 de Şampiyonlar Ligi kazanan Mourinho eleştirileri dert etmezken, "Biraz fikir, biraz felsefe ve biz "Geriden çok iyi bir oyun kurduk, çok iyi topa sahip olma oranımız var, kontra atak oynamadık" gibi bir şeyler söylemeye çalışıyorlar. Ancak eğer kontra atak futbolu oynamazsanız aptallığınızdandır. Kontra atak futbolun fantastik bir unsurudur ve rakibi dengesiz yakaladığınızda gol için fantastik bir an yakalamışsınızdır. Bazı insanlar bir ilüzyon yaratıyor ve halkın düşüncelerini etkiliyor. Ancak futbol asla değişmeyecek, futbol kazanmaktır" diye sözlerini bitirdi.

Sayfa Yükleniyor...