"Kazakistan'dan 3 puanla dönmek önemli"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Takım'ın, Bulgaristan'ı 4-0 yendiği özel maçta oyuncularının sergilediği istekli mücadelenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

NTV Spor 08.06.2015 - 23:54
"Kazakistan'dan 3 puanla dönmek önemli"

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan maçın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Terim,  karşılaşmanın iki değişik devre şeklinde geçtiğini ve birçok oyuncuyu görme şansı yakaladıklarını söyledi.

Terim, yaptığı açıklamada, "Sezon bitmesine rağmen bu özveri, istek ve arzu beni çok mutlu ediyor. Bitmiş sezonda 50-60 maç oynamış, şampiyon olmuş, olamamış birçok oyuncunun ülke milli takımı için yapmış olduğu bu önemli özveriyi bir defa takdirle karşılamak lazım" dedi.
     
İkinci yarıda etkili bir mücadele ortaya koyduklarını anlatan Terim, "Ümit ediyorum özellikle ikinci yarıdaki oyun Kazakistan'a yansır. Oradan 3 puanla dönmek önemli. Ondan sonra oyuncularımız güzel bir tatili hak ediyorlar" diye konuştu.

Fatih Terim, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda 12 Haziran Cuma günü deplasmanda Kazakistan ile yapacakları maçın önemine değinerek, "Kazakistan'ı inşallah, Allah'ın izniyle geçeceğiz. Döndükten sonra 4 maçın 3'ü burada. Biz her geçen gün daha iyi oynayan bir takımız. Hollanda ile deplasmanda yaptığımız maçın nasıl geçtiği de ortada. Biz kaybedersek de böyle oynayarak kaybederiz ama pek de niyetimiz yok. Bu maçı geçtikten sonra bir yaz tatili, ardından bir sezon başı geçireceğiz. Benim en büyük sıkıntım aynı takımı bir daha bulamayışımız. İnşallah sakatlıklar olmaz. Ben Türk Milli Takımı'nın oyununun her zaman kendi ülkesinin insanın yüzünü güldürecek bir oyun tarzı olacağına inanıyorum. Böyle bir milli takım olacaktır, kimse merak etmesin" dedi.
     
Terim, Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Letonya ve Hollanda maçlarını Konya'da yapacaklarını hatırlatarak, "O güzel statta, o güzel seyirciyle inşallah güzel işler yapacağız" şeklinde konuştu.
     
Fatih Terim, elemelerdeki İzlanda maçını ise Bursa'da oynayabileceklerini ifade etti.

"EMRE TAŞDEMİR ADINA SEVİNDİM"
Fatih Terim, savunmanın solunda görev alan genç futbolcu Emre Taşdemir'in iyi bir maç çıkardığını belirtti.
     
Hakan Balta ve Hasan Ali Kaldırım'ın bu maçta oynamalarının zor olduğunu belirten Terim, "Biz de gözümüzü kırpmadan Emre'yi koyduk. Aferin ona. Bütün arkadaşları da ona moral verdi. Hata yapması bizim için sorun değildir ama 19-20 yaşında bir çocuğu daha kazandık. Oynadıkça daha iyi olacak. Böyle birkaç kişi daha bulabilirsek, daha da iyi olur. Onun adına da çok sevindim" ifadelerini kullandı.
     
Maçta iki gol atan Hakan Çalhanoğlu'nun da iyi oynadığını anlatan Terim, "Ben Hakan'ı hiçbir zaman dışlamadım. Fakat bazen böyle ufak tefek işler oluyor. Hakan topa iyi vuran biri. İleride birkaç mevkide oynatıyoruz. Sadece duran toplar değil, kesilen toplarda da çok yetenekli. Kilidi açması çok güzeldi. Burak ile de gayet iyi anlaştılar. Bize yakışan ikinci yarıdaki oyundu" diye konuştu.
     
Fatih Terim, milletvekili genel seçimlerinin ardından pazartesi günü oynanan maça futbolseverlerin fazla ilgi göstermemesinin doğal olduğunu, ancak maçın güzel bir atmosferde geçtiğini anlattı.

Sayfa Yükleniyor...