"Üçüncülük yeterli değil"

1. Avrupa Oyunları'nda Türkiye'ye güreşteki ilk madalyasını kazandıran milli sporcu Cenk İldem, üçüncülüğün kendisi için yeterli olmadığını söyledi.

NTV Spor 13.06.2015 - 20:46
"Üçüncülük yeterli değil"

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen organizasyonda, erkekler grekoromen stil 98 kilo repesaj maçında ev sahibi güreşçilerden Orhan Nuriyev'i yenerek bronz madalya kazanan Cenk İldem, değerlendirmelerde bulundu.
     
Yarı finalde İslam Magomedov'a karşı kaybettiği maçta hakemlerin yönetimini eleştiren milli güreşçi, "Oyunlara altın madalya için gelmiştim. Hakemler yarı finalde şanssız bir maç yönetti, yanlı müdahaleden dolayı maç karıştı. Benim için üçüncülük yeterli değil. İkinciliklerim ve üçüncülüklerim çok var. Önümüzdeki dünya şampiyonasında bu madalyaları altına çevirmeyi ve şanssızlığımı kırmak istiyorum" dedi.
     
Grekoromen stilde madalya elde edemeyen diğer milli güreşçilerin performanslarını da değerlendiren İldem, "Yunus, kaburgasındaki sakatlıktan dolayı maça anestezi ile çıktı. Onun için zor oldu, son gün sakatlandı. Selçuk ağabeyin de diz bağlarında sakatlığı vardı. Onlar da en iyi şekilde çalışıp dünya şampiyonası için hazır olacaklar" şeklinde konuştu.
     
Brezilya'da düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyatları'na katılarak madalya kazanmayı hedeflediğini de aktaran Cenk İldem, "Olimpiyatlar hepimizin rüyalarını süsleyen bir organizasyon. 2012 Londra Olimpiyatları'nda 11. olmuştum. Bu sefer madalya alıp ülkeme dönmek istiyorum. Çalışmalar bu yönde devam ediyor. Öncesinde dünya şampiyonası baraj müsabakası olacak. Bunu halledip olimpiyatlara gitmeyi amaçlıyorum" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...