Süper Lig'de 19 yıl sonra aynı tablo!

Spor Toto Süper Lig'de 19 yıl sonra sezona Fenerbahçe yabancı, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor ise Türk teknik direktörlerle başlayacak.

NTV Spor 16.06.2015 - 11:56
Süper Lig'de 19 yıl sonra aynı tablo!

Ligde 19 yıl aradan sonra sezona Fenerbahçe yabancı, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor ise Türk teknik direktörler ile başlayacak. Galatasaray'ın şampiyon olduğu 1996-1997 sezonunu Beşiktaş 2., Fenerbahçe 3., Trabzonspor ise 4. sırada tamamlamıştı.
 
Süper Lig'de 2014-2015 sezonunun tamamlanmasıyla "Üç büyükler" olarak  adlandırılan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş, arka arkaya attırdıkları  imzalarla teknik direktör belirsizliğine kısa sürede son verdi.
 
Geride kalan sezonda hem ligde hem de Türkiye Kupası'nda mutlu sona  ulaşan Galatasaray, başarılı teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu'yla 3 yıllık  sözleşme imzaladı. Fenerbahçe, tarihinde ilk kez Portekizli bir çalıştırıcıyla anlaşmaya  varırken, yeni sezon için takımın başına getirdiği isim Vitor Pereira oldu.
 
Beşiktaş ise Hırvat çalıştırıcı Slaven Bilic'ten boşalan koltuğu,  geride kalan sezonu Bursaspor'da geçiren tecrübeli teknik adam Şenol Güneş ile  doldurdu. Trabzonspor'un, teknik direktör Ersun Yanal ile yoluna devam edeceği  yeni sezon öncesi, yapılan teknik adam tercihleriyle ligde 1996-1997 sezonuna  benzer bir tablo oluştu.
 
FENERBAHÇE'DE YABANCI, DİĞERLERİNDE TÜRK TEKNİK ADAMLAR
Spor Toto Süper Lig'de 2015-2016 sezonuna Fenerbahçe yabancı,  Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor ise Türk teknik direktörler ile başlayacak. Ligdeki bu tablo son olarak 1996-1997 sezonunda yaşanmış, Fenerbahçe o  sezona Brezilyalı teknik adam Sebastiao Lazaroni, Galatasaray Fatih Terim,  Beşiktaş Rasim Kara, Trabzonspor da Şenol Güneş ile başlamıştı.
 
Sarı-lacivertli takımda, 20. haftada Lazaroni'nin görevine son  verilip, sezon Todor Veselinovic ile tamamlanırken, Galatasaray ve Beşiktaş  kulüpleri o sezonda herhangi bir teknik direktör değişiklikliğine gitmemişti.
 
Trabzonspor da Fenerbahçe gibi 20. haftadan sonra bu sezon Beşiktaş'ı  çalıştıracak Şenol Güneş'in yerine Yılmaz Vural'ı göreve getirmişti. Fatih Terim'li Galatasaray'ın 82 puanla şampiyon tamamladığı sezonda,  Rasim Kara'nın Beşiktaş'ı 74 puanla ikinci, sezonu teknik direktör değiştirerek  noktalayan takımlardan Fenerbahçe 73 puanla üçüncü, Trabzonspor ise 72 puanla 4.  olmuştu.
 
SON 19 YILDAKİ "DÖRT BÜYÜKLER" 
Fenerbahçe, son 19 yılda 10 kez yeni sezona yabancı teknik  direktörlerle başladı. Yeni sezona yabancı teknik direktörle başladığı 10 sezonun 3'ünde  şampiyonluğu elde eden sarı-lacivertli takımı, bu bölümde mutlu sona ulaştıran  isimler ise 2 kez Christoph Daum ve bir kez de Arthur Zico oldu.
 
Daum'la iki ve Zico'yla bir sezon şampiyonluktan uzak kalan  Fenerbahçe, yeni sezona başladığı diğer yabancı teknik direktörler Otto Baric,  Joachim Löw, Werner Lorant ve Luis Aragones'le de istediği başarılara ulaşamadı.
 
TERİM'DEN SONRAKİ İLK TÜRK HAMZAOĞLU 
Galatasaray'ın son 19 yılda yeni sezona başladığı tek Türk teknik  direktör Fatih Terim olurken, sarı-kırmızılılar, başarılı çalıştırıcı ile açtığı  7 sezonun 5'inde şampiyonluğa ulaştı. Sezona Hamza Hamzaoğlu'yla başlayacak Galatasaray, 23 yıl aradan sonra  Terim'in yerine bir başka Türk teknik direktörle sezonu açmış olacak.
 
Sarı-kırmızılı takım, Terim'den önce son olarak 1991-1992 sezonuna  tecrübeli teknik adam Mustafa Denizli ile başlamıştı.
 
BEŞİKTAŞ'IN TEK ŞAMPİYONLUĞU TEKNİK ADAM DEĞİŞİKLİĞİYLE
Beşiktaş, son 19 yılda 5 kez yeni sezona Türk teknik direktör ile  başlarken, bu 5 sezon içinde sadece bir kez şampiyon oldu. Siyah-beyazlı takım, 2008-2009 sezonunu Ertuğrul Sağlam yönetiminde  açmış, sezon içinde teknik direktör değişikliğine gidip takımın başına Mustafa  Denizli'yi getirip, mutlu sona ulaşmıştı.
 
Beşiktaş, son 19 yılda Rıza Çalımbay, Ertuğrul Sağlam, Mustafa Denizli  ve Samet Aybaba ile başladığı diğer 4 sezonda ise istediği sonuçları alamadı.
 
TRABZONSPOR'UN 14 SEZONUNDA DA ŞAMPİYONLUK YOK 
Trabzonspor, geride kalan son 19 yılın 14'ünde sezona Türk teknik  direktörler ile başladı, ancak şampiyonluk sevinci yaşayamadı. Bordo-mavili takım, bu dönemler arasında Şenol Güneş'le 4, Samet  Aybaba ve Ziya Doğan'la 2'şer, Yılmaz Vural, Ahmet Suat Özyazıcı, Giray Bulak,  Sadi Tekelioğlu, Ersun Yanal ve Mustafa Reşit Akçay'la da birer kez sezona  başladı, ancak mutlu sona ulaşamadı.

Sayfa Yükleniyor...