Chelsea'den dev yatırım!

İngiltere Premier Ligi'nin son şampiyonu Chelsea, 41 bin 798 seyirci kapasiteli stadı Stamford Bridge'i yenilemek için kolları sıvadı. Londra ekibi, yaklaşık 700 milyon euro harcayacağı stadın kapasitesini 60 bine çıkaracak.

NTV Spor 16.06.2015 - 16:53
Chelsea'den dev yatırım!

İngiltere'de geçen sezon Manchester United, 76 bin 100 kişi kapasiteli Old Trafford'dan 150; Arsenal, 60,432 bin kişi kapasiteli Emirates'ten 140 milyon euro maç günü geliri elde ederken, Stamford Bridge'deki maç günü gelirleri 98 milyon Euro'da kaldı. Son şampiyon Chelsea de uzun süredir düşündüğü stat kapasitesini artırma projesini hayata geçirmek için ilk adımı attı.

Maç günü gelirlerini artırmak isteyen Chelsea, stadın seyirci kapasitesini artıracak. 3 yıl sürmesi planlanan yapım sırasında maviler maçlarını ya İngiltere'nin en büyük stadı Wembley veya 2. en büyük stadı olan ve rugby maçlarının oynandığı Twickenham'da oynayacak.

Chelsea, stadın yapımı için taraftarlara ve Stamford Bridge'in etrafında oturanlara yapımla ilgili bilgi verecek. Bilgilendirme turları 30 Haziran ile 2 Temmuz arasında yapılacak. Stat zemininin daha aşağıya çekilmesinin de planlar arasında olduğu projenin tahmin edilen ilk 700 milyon euro'luk maliyetini kulübün sahibi Roman Abramovich karşılayacak.

Stadın kapasitesinin artırılması bir yere taşınmadan yapılabilmesi seçeneğinin de gündeme geldiği; ancak inşaat sırasında seyirci sayısının büyük oranda düşecek olması nedeniyle bu fikre sıcak bakılmadığı bildirildi. Chelsea yönetiminin, Earls Court, White City ve Battersea Power Station'da yeni bir stat yapmayı düşündüğü; ancak bundan vazgeçilerek Stamford Bridge'i yenilemeye odaklanıldığı vurgulandı.

Yeni yapılanmayla birlikte 12 hektar olan stat 20 hektara çıkarılacak ve 41 bin 798 seyirci kapasitesi 60 bin olacak. 

Sayfa Yükleniyor...