Passos azmiyle tarihe geçti!

Bakü Oyunları'nda mindere çıkan Portekizli güreşçi Hugo Passos’un sıradışı bir hayat hikayesi var. İşitme engelli olan Passos azmiyle yaşadığı sıkıntıların önüne geçmeye çalışıyor.

NTV Spor 18.06.2015 - 12:22
Passos azmiyle tarihe geçti!

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de devam eden 1. Avrupa Oyunları ilginç insan hikayelerini içinde barındırıyor.

Milli sporcumuz Abdülsamet Uğurlu'nun geçtiğimiz gün karşılaştığı Portekizli güreşçi Hugo Passos'un hikayesi de bunlardan biri... İşitme engelli olan Hugo Passos müsabakalar esnasında antrenörlerinin talimatlarını dudaklarını okuyarak anlamaya çalışıyor.

İşitme Engelliler Oyunları'nda 2001, 2005, 2009 ve 2013 yıllarında altın madalya kazanan 35 yaşındaki sporcu, Atina 2004'te güreşerek olimpiyat oyunlarında yer alan ilk Portekizli atlet olarak adını tarihe yazdırmıştı.

Avrupa Oyunları'nda grekoromen stil 66 kiloda mindere çıkan Hugo Passos'a göre işinin en zor yanı; müsabaka boyunca antrenörünün talimatlarını net bir şekilde anlayamamak.

Oyunların resmi internet sitesine bir röportaj veren Portekizli sporcu, "Güreşirken sürekli antrenörümün görüş alanında olmaya, onun jest ile mimiklerini takip etmeye ve dudaklarını okumaya çalışıyorum. Bu nedenle maç içinde verilen aralar benim için en değerli anlar oluyor" ifadelerini kullandı.

İşitme engelli olan Hugo Passos müsabakalar esnasında hakemlerin düdüklerini algılamakta da zorluk çektiğini belirtti.

Sayfa Yükleniyor...