Madalya gururuyla memleketine gitti

Azerbaycan'da kadınlar 53 kiloda bronz madalya kazanan milli güreşçi Merve Kenger, memleketine geldi. Kenger, ilk kez gerçekleştirilen Avrupa Oyunları'nda derece yapmanın gururunu yaşadığını ifade etti.

NTV Spor 19.06.2015 - 16:56
Madalya gururuyla memleketine gitti

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilen 1. Avrupa Oyunları'nda güreşte Türkiye'ye bronz madalya kazandıran Merve Kenger, memleketi Kahramanmaraş'a geldi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı'yı ziyaret eden Kenger, bir süre sohbet ederek duygularını anlattı.

Kabakçı, yaptığı açıklamada, ilk kez gerçekleştirilen oyunlarda milli takımı temsil eden bir sporcunun Avrupa üçüncüsü olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Merve Kenger'in disiplinli ve hedefleri olan bir sporcu olduğunu vurgulayan Kabakçı, başarı için çok çalışılması gerektiğini belirterek, "Merve, adım adım hedefine ulaşmak için bir çok dereceler elde etti. Bu özverili çalışmalarının sonucu da birincisi yapılan, yoğun katılımın olduğu Avrupa oyunlarında ses getirerek Avrupa üçüncüsü oldu" dedi.

Kabakçı, Merve'nin büyük başarı elde ederek, Türk kadınının neler başarabileceğini güreşte de ortaya koyduğunu sözlerine ekledi.

Merve Kenger ise hedefinin dünya şampiyonasına katılarak olimpiyatlara vize almak olduğunu söyledi.

İlk kez gerçekleştirilen Avrupa Oyunları'nda derece yapmanın gururunu yaşadığını ifade eden Kenger, şunları kaydetti: "İlk kez ülkeme, ilk madalyayı kazandırdım ve tarihe geçtim. İnşallah dünya şampiyonasında vizeyi alıp olimpiyatlarda ülkeye yine bir ilki yaşatmak istiyorum. Benden dualarını esirgemeyen Türk halkına ve bana destek veren herkese çok teşekkür ediyorum."

Sayfa Yükleniyor...