Laporta koltuğa yeniden aday!

La Liga şampiyonluğunun yanı sıra Şampiyonlar Ligi ve Kral kupalarını kazanan Barcelona'da, yeni kulüp başkanı 18 Temmuz'daki seçimde belli olacak.

NTV Spor 22.06.2015 - 15:31
Laporta koltuğa yeniden aday!

İspanyol kulübünde yapılacak seçimde, 2006-2010 arasında başkanlık yapan Joan Laporta da aday oldu.

Başkan adaylığını resmen basına açıklayan Laporta, eski futbolcu Eric Abidal'ı futbol şube sorumlusu olarak yönetici adayı gösterdi. 2007-2013 yılları arasında Barcelona'da forma giyen, yakalandığı kanser hastalığını yendikten sonra Monaco ve Olympiakos takımlarında da birer sezon forma giydikten sonra profesyonel futbol hayatını sonlandıran 35 yaşındaki Abidal, futbolcu olarak kendisini Barcelona kulübüne getiren dönemin kulüp başkanı Laporta'nın seçim listesinde yer aldı.

Abidal, Laporta ile birlikte yaptıkları basın tanıtımda "Laporta'nın yanında olmak benim için gurur verici. Çok heyecanlıyım. Bu sorumluluğu yerine getirecek kapasiteye sahip olduğumu düşünüyorum" dedi.

"Yeni Messiler, Iniestalar, Xaviler bulmak istiyoruz" diyen Abidal, Barcelona kulüp üyelerinin Laporta'nın projesine güvenmelerini istedi.

Laporta'nın seçime girmesiyle Katalan ekibinde başkan adayı sayısı da 5'e çıktı. Mevcut başkan Josep Maria Bartomeu ile Laporta arasında geçmesi beklenen seçimde, ayrıca kulüp yönetiminde yer almış  Toni Freixa, Agusti Benedito ve Jordi Farre de yarışacak.

LAPORTA'DAN SPONSORLUK ELEŞTİRİSİ
Joan Laporta, Barcelona'nın Katar ile yürürlükte olan ana sponsorluk anlaşmasını eleştirdi.

Laporta, eleştirilerinde, "Biz UNICEF'iz, onlar Katar. Fikirleri konusunda bağdaşmadığımız bir ülke ile Barça'yı ilişkilendirmek iyi değil. Dünyada her şeyi satın alma üzerine kurulu bir mevcudiyetleri var. Para sahibi olmak önemli ama dünyada her şey para değil. Katar ile neden ilişki içinde olduklarını bana açıklamalarını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Başkan adayı Laporta, seçilmesi halinde Luis Enrique'nin teknik direktör olarak kalmaya devam edeceğini, kulübün ünlü altyapı okulu "La Masia"ya olan yatırımları ise artıracağını dile getirdi.

Sayfa Yükleniyor...