Çin'i istemem İngiltere olsun!

Beşiktaş'tan ayrılması gündemde olan Demba Ba, Çin yerine İngiltere'ye tercih edeceğini yönetime aktardı.

NTV Spor 23.06.2015 - 15:55
Çin'i istemem İngiltere olsun!

Çin ekibi Shanghai Shenhua'a, bir süre önce Senagalli oyuncu için siyah-beyazlı takımın kapısını çalmıştı. Ba'nın bonservisine 14 milyon Euro'yu ödemeye hazır olan Shanghai Shenhua'a ile Beşiktaş kulübü büyük oranda anlaşmaya vardı.

Çin ekibi, Demba Ba'ya da yıllık 5.5 milyon Euro ücret teklif etti. İki kulübün sözlü olarak uzlaşma sağlamasının ardından Çin ekibi ile temasa geçen Demba Ba'nın, kendisine sunulan yüksek yıllık ücrete rağmen İngiltere'de futbol oynamak istediği öğrenildi. Beşiktaş yönetimine Çin'e transfer olmayı düşünmediğini ifade eden 30 yaşındaki oyuncu, İngiltere'den gelen tekliflerin değerlendirilmesini talep etti.

Ancak Shanghai Shenhua'nın önerdiği 14 milyon Euro bonservis bedelini teklif eden başka bir kulüp henüz yok. Bu gelişme üzerine Demba Ba'nın menajeri, İngiltere'de Senegalli oyuncu ile ilgilenen kulüplerle temasa geçecek. Yapılacak görüşmelerde 14 milyon Euro veya bu rakama yakın teklifler bulunması halinde Demba Ba İngiltere'ye transfer olabilecek.

Beşiktaş yönetimi ise 14 milyon Euro'dan daha az bir rakamı kabul etmeyi düşünmüyor. Geçen sezon 6 milyon Euro'ya transfer edilen Demba Ba'nın satışından en az 8 milyon Euro kar etmeyi amaçlayan yönetim, Senegalli oyuncunun yapacağı temaslarının sonucuna göre karar verecek. İngiltere'den 14 milyon Euro seviyesinde bir teklif gelmesi halinde oyuncusunun satışına onay verecek olan yönetim, bu durumun gerçekleşmemesi halinde Demba Ba'dan Çin'den gelen teklifi değerlendirmesi talep edilecek.

Sayfa Yükleniyor...