Daçka'dan Euroleague açıklaması

2014-2015 sezonunda Türkiye Basketbol Ligi'ne yükselen, istikrarlı başarısını sürdüren ve normal sezonu 3'üncü olarak tamamlayan Darüşşafaka Doğuş, Turkish Airlines Euroleague'de mücadele etmeye hak kazandı.

NTV Spor 30.06.2015 - 12:57
Daçka'dan Euroleague açıklaması

Darüşşafaka Doğuş Basketbol Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Darüşşafaka Doğuş olarak Türkiye'yi Pınar Karşıyaka, Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes ile birlikte Avrupa'da temsil edecek olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Böylesine önemli bir görevin omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun farkındayız. Ülkemizi hak ettiği şekilde temsil etmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız" denildi.

Avrupa'nın kulüpler düzeyinde en büyük ve köklü organizasyonu olan Turkish Airlines Euroleague'de önümüzdeki sezon ülkemizi temsil edecek öneri listesi açıklandı.

8 Temmuz'da onaylanacak olan listeye göre Darüşşafaka Doğuş Basketbol Kulübü de Türkiye'yi temsil edecek.

Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka ve Fenerbahçe Ülker'in ardından Türkiye'den katılacak 4. takım olma hakkını elde eden Darüşşafaka Doğuş, Turkish Airlines Euroleague'de de iddiasını sürdürecek.

Darüşşafaka Doğuş Basketbol Kulübü konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Darüşşafaka Doğuş Basketbol olarak Türkiye'yi Pınar Karşıyaka, Fenerbahçe Ülker, Anadolu Efes gibi birbirinden başarılı takımlarla birlikte Avrupa'da temsil edecek olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Euroleague Basketball Yönetim Kurulu'na ve CEO'su Jordi Bertomeu'ya bizlere duydukları güven için şükranlarımızı sunuyor, böylesine önemli bir görevin omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun bilinci ile ülkemizi hak ettiği şekilde temsil etmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağımızı ifade etmek istiyoruz. Bugüne kadar Türk basketboluna yüzlerce isim kazandırmış 101 yıllık bir basketbol kulübü olarak elbette böyle bir açılım, el uzattığımız binlerce genç yetenek için çok önemli bir değer. Doğuş Grubu'nun eğitim ve sporu birleştirerek basketbola ve spora yatırım hevesi devam edecek. Çıktığımız bu zorlu yolda birlikte daha çok çalışarak başarıya ulaşacağımıza inanıyorum. Darüşafaka Doğuş Basketbol, Türkiye Basketbol Ligi'ndeki iddiasını Turkish Airlines Euroleague'de de sürdürecek. Bu vesileyle Türkiyemizin güzide kulüpleri Fenerbahçe Ülker, Pınar Karşıyaka ve Anadolu Efes'e de başarılar diliyoruz" ifadeleri yer aldı.

1914 yılında kurulan Darüşşafaka Basketbol, türkiye'nin en köklü basketbol kulüplerinden biri.

Doğuş Grubu'nun spora ve eğitime yaptığı yatırımın sonucu olarak işbirliği anlaşması ile ismini verdiği takım; 2013-2014 sezonunda 2. lig şampiyonu olarak Türkiye Basketbol Ligi'ne yükseldi. Daçka ligde play-offlarda da mücadele etti.

1960'ta İstanbul Şampiyonu, 1961 ve 1962'de Türkiye Şampiyonu olan Darüşşafaka, 2002'de Türkiye Kupası'nda final oynadı. 1959'da Avrupa turnesine çıktı ve Belçika'da 2. oldu. 

1960'ların başında ise bir ilki gerçekleştirerek Avrupa Kupaları'nda üçüncü tura kaldı.

 

Sayfa Yükleniyor...