Cruyff tercihini yaptı

Barcelona'da başkanlık seçimine sayılı günler kaldı. Kulübün efsane isimlerinden Johan Cruyff, seçimlerde Joan Laporta’ya destek vereğini açıkladı.

NTV Spor 02.07.2015 - 12:36
Cruyff tercihini yaptı

Barcelona'da seçim heyecanı yaşanıyor. 18 Temmuz'da yapılacak başkanlık seçimi öncesi iki aday bulunuyor.

Mevcut başkan Josep Bartomeu ve eski başkan Joan Laporta önümüzdeki dönemde Katalan kulübünü yönetmeye talip oldu. Yapılacak seçim öncesi Barcelona kulübünün eski futbolcusu, teknik direktörü ve eski onursal başkanı Johan Cruyff, Laporta'ya destek verdiğini açıkladı.

Cruyff, 2003 ila 2010 yılları arasında Barcelona başkanlığı görevini yürüten Laporta'nın koltuğunu bırakmasının ardından Katalan kulübünün bazı değerlerinin erozyona uğradığını ifade etti.

Barcelona'nın önceliğinin para kazanmak olmaması gerektiğini dile getiren Johan Cruyff, "Daha önce forma sponsorluğu için UNICEF ile işbirliğine gidilmiş ve bu proje büyük takdir toplamıştı. Ancak daha sonra formaya reklam alındı. Bununla birlikte; son dönemde La Masia'nın değeri kayboldu. Ayrıca kulüp sürekli hukuki sorunlarla uğraşıyor" ifadeleriyle; mevcut başkan Josep Bartomeu'nun da bulunduğu yönetimin son dönemde aldığı kararlara tepki gösterdi.

Sayfa Yükleniyor...